“Ölen beställer ni på Systembolagets beställningssortiment här >> Whisky & Bourbon om Stone Ruination Double IPA Vi fäster ögonen på en ljus bärnstenskulör med en ganska tät skumkrona, om än inte särskilt hög. Aromerna är generösa med toner av aprikos, örter, salvia företrädesvis, försiktig blommighet, tallbarr, grapefrukt och malt. I gomseglet upplever vi en tät och rejält humlad, torr smak med toner av tallskog, bröd, torkade frukter, skal av grapefrukt och malört. Avslutet är långt och kvardröjande med markerad bitterhet. 91-92 poäng / Whisky & Bourbon Passar till: Ruination är en öl som kräver sin maträtt, gärna en smakrik gulasch exempelvis. Ölen passar även extra fint till ett smörrebröd med panerad spätta och remouladsås, där fetman i rätten fint hanterar ölets humlebeska. Stone Ruination Double IPA Art.nr 88629, 333 ml, 8,5% 30,20 kr (+ 1 kr pant) 6×330 ml – 187,20 kr (inkl. pant) Ölen beställer ni på Systembolagets beställningssortiment här >> Visste du detta om Stone Brewing: – De utnämnts till ”All-time Top Brewery on Planet Earth” av tidningen BeerAdvocate – två gånger! – De besökte över 130 olika lägen i Europa innan de fastnade för gasverket som nu utgör Stone Brewing Berlin – De tappar all sin öl på aluminiumburk då de anser att det är överlägset för såväl miljön och för att hålla ölen färsk länge. Två Små Svin – Stället för smörrebröd, snaps och tjeckisk öl Stockholmarna har fått upp ögonen för den lilla krogen Två Små Svin i Årsta, ett litet men ombonat hak där du njuter av smörrebröd, tjeckisk öl och brännvin. Vi bad Jimmy Nygren, delägare och grundare av Två Små Svin, att tipsa om en av hans smörrebrödsfavoriter. Jimmys friterade spätta med remoulad och sparris Ingredienser (1 smörrebröd) Rågbröd Smör (för stekning) Rödspätta (eller annan plattfisk efter tycke och smak) Mjöl Ägg Ströbröd Remouladsås Currypulver Cornichoner (små inlagda gurkor) Sparris Skalade räkor Dill och citron (valfritt som garnityr) Så gör du: Börja med att panera fisken i mjölet och daska av så att det är ett tunt lager kvar på fiskfilén. Vänd sedan ner filén i det vispade ägget och avsluta med att doppa den i ströbrödet. Stek därefter fisken i en het stekpanna med smör. Koka sparrisen i lättsaltat vatten till dess att den blir al-dente. Ta remouladsåsen och bland ner currypulver så att den får en lätt gul nyans och avsluta med att lägga i en valfri mängd lätthackade cornichoner. Servering Börja med en skiva rågbröd i botten och placera ett par sparrisar på brödet. Lägg därefter upp den nystekta fisken ovanpå sparrisen och på den i sin tur en önskvärd klick av remouladblandningen. Avsluta med några skalade räkor på toppen. Garnera gärna med en dillvippa och klyfta citron.”
886