Restaurang Rummel, mitt i pulserande Hagastaden, har precis avslöjat sitt nya spännande mat- och dryckeskoncept och här är första smygtitten på menyn. Den tidigare fine dining-restaurangen har nu bytt riktning till ett modernt europeiskt brasserie under köksmästaren Gustaf Nathorsts kreativa ledning.
Bakom Rummel står de framgångsrika krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson. Restaurangen har snabbt etablerat sig som en central mötesplats i den växande stadsdelen, och nu breddar de sitt utbud ytterligare med brunch, en lunchmeny och ett nytt kvällskoncept. Med det nya konceptet vill Rummel bli Hagastadens nya destination för mat och dryck.
– Äntligen kan vi presentera vår nya meny för lokalbor i Hagastaden och riktiga foodies som vill uppleva god mat. Vi vill fortsatt locka både boende i området, nyfikna stockholmare och matentusiaster från hela Sverige. Rummel ska vara kvarterets främsta häng och känslan ska vara ett andra vardagsrum för våra gäster, säger Christopher Ellertsson.
Rummel strävar efter att leverera innovativa tolkningar av traditionella europeiska rätter. Varje rätt är komponerad för att erbjuda en balanserad smakupplevelse, där fokus ligger på bra råvaror och gediget hantverk. Restaurangens atmosfär är både livlig och inbjudande, med mat och musik i centrum.
– Kom för en smakfull middag, häng vid baren för en öl eller en cocktail, njut av en festlig brunch på helgen – hos Rummel vill vi skapa en kul och avslappnad upplevelse för varje besök, med en livfull atmosfär där mat och musik står i fokus, säger Robin Moderato.
Med erfarenhet från några av Stockholms mest ansedda restauranger, såsom Operakällaren och Stallmästaregården, har Gustaf Nathorst satt sin unika prägel på Rummels nya meny. Med fokus på moderna rätter av högsta kvalitet kombinerar han säsongens bästa råvaror för att skapa en gastronomisk upplevelse som speglar både tradition och innovation.
– Jag ser fram emot att dela min passion för matlagning med våra gäster genom en meny som reflekterar både min kreativa vision och vår strävan efter kvalitet. Varje rätt är noggrant komponerad för att överraska och glädja våra gäster, med fokus på att använda råvaror i säsong och skapa balanserade smaker, säger Gustaf Nathorst.
På den nya à la carte-menyn kan gästerna njuta av förrätter som chili- och vitlöksgrillade drottningsmusslor med färska örter, eller friterad bläckfisk med svart aioli. En av menyns signaturrätter är den lättrimmade torskryggen som serveras med vinkokta hjärtmusslor och kålrabbi. Köttälskaren kan beställa in flankstek, som ackompanjeras av sobrasadakroketter, kryddigt smör och en fyllig madeirasky.
På lördagar kan gästerna njuta av en smakrik brunch som balanserar klassiska favoriter med moderna inslag. Rummels brunchmeny erbjuder något för alla smaker och är det perfekta tillskottet för både matälskare och helgfirare som söker en avslappnad men smakfull upplevelse. På brunchmenyn finns bland annat klassiker som Eggs Florentine på lättrostad muffin med krämig hollandaise och fluffiga American Pancakes toppade med färska bär och lönnsirap. För att avrunda finns signaturefterrätten “Rummels Sunday”.