Hem Mat & Restaurang Rusty Nail

Rusty Nail

av Livets Goda

Bland de enklaste drinkar att blanda och likväl är det en sådan genialisk kombination där en bättre skotsk blended möter whiskylikören Drambuie. Visst kan du göra den på single malt också men det blir inte riktigt samma harmoni. Monkey Shoulder är litet av en redaktionsfavorit på blendedfronten i Rusty Nail är den inget annat än fantastisk.

Drinkbas

Monkey Shoulder, William Grant & Sons, Skottland

artikel 85831, 700 ml, 40%, 399 kr, 91 p
Tre olika Speyside single malt ligger till grund för Monkey Shoulder, bland annat det hemlighetsfulla Kininvie som vid ytterst få tillfällen buteljerats separat. Övriga två i blenden; Glenfiddich och Balvenie. Namnet hyllar arbetarna på mältningsgolvet som vände kornet med en skyffel och förstörde leder samt utvecklade snedvridna axlar – monkey shoulder. Bourbonfatlagrad whisky med en fyllig doft och balanserad sötma där citron, apelsin, nektarin, honung och vanilj samsas med kryddiga fattoner i en fint fruktigt och mogen stil. I gommen biter sig doftinslagen fast med utvecklad kryddighet samt behaglig fruktighet och strukturen andas elegans. Avslutar med ett torrt anslag vilket förhöjer helhetsintrycket.

Rusty Nail – så mixar du

3 cl Monkey Shoulder
3 cl Drambuie
Istärningar
Citronsnurra

Välj ett större whiskyglas och blanda Monkey Shoulder med whiskylikören. Adderas istärningar efter behag och rör om försiktigt. Toppa med en citronsnurra av skalet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING