Hem Nyheter Rutasoka – kaffet som gör gott

Rutasoka – kaffet som gör gott

av Livets Goda

Rebu Burubwa flydde från Kongo 2007. Nu vill han ge något tillbaka till det land han föddes i. 2017 byggde Rebu och hans sambo Stefanie Hedén en förlossnings- och mödravårdklink i Kongo. Med hjälp av intäkterna från försäljningen av kaffe från Rutasoka Coffee drivs bolaget med hjälp av både hjärta och hjärna samt ger kaffe-älskande svenskar i hela landet möjlighet att ta del av Kongos smakrika kaffe. Rutasoka betyder gemenskap.

Stora mängder människor som tidigare hade försörjt sig på kaffeodling hade på grund av landets instabila läge förlorat sin primära inkomstkälla, allt sälja kaffe. Nu jobbar Rutasoka Coffe tillsammans med 9000 kaffeodlare i östra Kongos högland, organiserade i ett kooperativ.

‐ De får chansen att odla och sälja kaffe igen. Vi ger dem utbildning och driver ett projekt med att skänka nya  plantor till bönderna. En del av vinsten från kaffet driver sedan kvinnoklinken i Kongo, säger Rebu Burubwa, vd och ägare till Rutasoka Coffee.

Rutasoka Coffee startade i Sverige 2017 och växter just nu mycket snabbt. Nu lanseras även en  kaffeprenumeration för både privatpersoner och till företag.

­‐ Rutasokas kaffeprenumeration är ett enkelt sätt att få ditt favoritkaffe hemskickat och göra gott på ett enkelt sätt, tillägger Rebu.

Idag 2020  har Rutasoka Coffee tre anställda och sju frilansande konsulter.

Läs mer på rutasoka.se

RELATERAD LÄSNING