Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Rutasoka lanserar årets vinterkaffe – Sherehe

Rutasoka lanserar årets vinterkaffe – Sherehe

av Livets Goda

I slutet av november lanserar Rutasoka sitt exklusiva vinterkaffe – Sherehe. Namnet Sherehe betyder ”fira” på swahili. Vinterkaffet är en rik och fyllig kaffeblandning med milda inslag av choklad och citrusfrukter. Varsamt balanserade med toner av röda bär, ingefära och kola.

Denna harmoniska smakprofil är skapad med noggrannhet för att ge en kaffeupplevelse i vinter. Sherehe kommer att säljas på alla Lidl butiker från vecka 47.

Rutasoka är det cirkulära bolaget som bland annat säljer hållbart kaffe. I år lanserar man vinterkaffet Sherehe.

  • Efter succén med vårt julkaffe, som blivit ett återkommande inslag i vårt vinter-sortiment är vi glada att kunna utvidga produktutbudet ytterligare tillsammans med Lidl, säger Rutasokas VD Rebu Burubwa.

Namnet på vinterkaffet Shereha betyder ”fira” på swahili och är en hyllning till Rutasokas kunder och det pågående åtagandet att stötta kaffebönderna i Kongo och Burundi.

Sherehe är en utsökt blandning av kvalitativa kaffebönor, omsorgsfullt utvalda från rättvisa plantager i både Kongo och Burundi. Denna blend är inte bara en smakfull upplevelse utan även ett sätt att göra en positiv skillnad i kaffeodlarnas liv. Vinterkaffet stöttar Rutasokas mission att plantera fler nya kaffeplantor hos kaffebönderna.

  • Genom samarbetet med Lidl och alla som dricker vinterkaffet kommer 10 000 nya kaffeplantor delas ut till kaffebönderna i Kongo. Detta är ett bevis på vår beslutsamhet att skapa en positiv inverkan och främja hållbarhet inom kaffeproduktionen, berättar Rebu.

SHEREHE
Produkt: 400 gram mörkrostade hela bönor
Butik: Lidl start vecka 47.

RELATERAD LÄSNING