Hem Vinvärlden Rutherford Sauvignon Blanc 2022 från Long Meadow Ranch

Rutherford Sauvignon Blanc 2022 från Long Meadow Ranch

av Livets Goda

Rutherford Sauvignon Blanc: På Long Meadow Ranch arbetar familjen Hall sedan 1989 efter mottot ”Excellence through responsible farming”. Den familjeägda vinproducenten sysselsätter ett helt cirkulärt ekologiskt jordbrukssystem med såväl vin-och olivodling som frukt-och grönsaksodling i både Napa Valley och längre norrut i Anderson Valley. Allt återvinns och mycket av det som produceras på ranchen serveras på deras restaurang Farmstead eller säljs på Farmers Markets på helgerna.

Så sent som förra sommaren var Long Meadow Ranchs ägare, Chris Hall, på redaktionen och uppvisade en imponerande samling viner på druvorna chardonnay, pinot noir och cabernet sauvignon. Nu är dock fokuset sauvignon blanc och vinet Rutherford Sauvignon Blanc 2022, vilket lanserades den första december på det tillfälliga sortimentet, vilket vi här provat. Detta druvrena vin har fått sin lagring på ståltankar.

Rutherford Sauvignon Blanc

Rutherford Sauvignon Blanc 2022
Kalifornien / USA / Long Meadow Ranch / 750 / 92921 / 249 kr / 91p
I glaset har vi en druvtypisk, aromatisk sauvignon blanc som i gom uppvisar en symfoni av smaker med penseldrag från svartvinbärsblad, krusbär, lime, citronskal, äpple, grapefrukt, litchie och örter. En läcker kryddspets ger sig tillkänna och i bakvattnet en hint av tropiska frukter. Det är slimmat, rent och precist samtidigt som det är generöst med en fyllig gomkänsla och mineralisk sälta, allt i strukturell balans. Ett bra exempel på druvan och inte minst ett gott vin som gastronomiskt hittar många vänner.

Vinet finner man på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING