Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Rykande heta Hot Pots

Rykande heta Hot Pots

av Livets Goda

Äggtoddy, glögg och glubbel i all ära, men i år gör Hot Pots entré på vinterns alla glöggmingel och fester. Överraska dina gäster och byt ut den traditionella glöggen mot rykande heta Hot Pots. Så här enkelt gör du vinterns godaste drinkar.

Det finns flera drycker som hör julen till. Först kom äggtoddyn, sedan glöggen och för några år sedan pratade alla plötsligt om glubbel – en blandning av mousserande vin och glögg. Årets nya trend är att servera gästerna varma drinkar, så kallade Hot Pots. Här är recepten på tre Hot Pots som passar utmärkt till vinterns alla fester och högtider.

Hendrick’s hot gin punch 70cl bottle

Mr. Micawber’s Hot Gin Punsch #2 (4–5 personer)
Du behöver:
200 ml Hendrick’s Gin
50 ml limejuice
2 teskedar farinsocker
Skal från 1 hel lime och 1 hel apelsin
3 skivor apelsin
4 teskedar honung
En nypa muskot
1 tumme ingefära
Apelsin och kryddnejlikor som garnering
Pepparkakor som tilltugg

Så gör du:
– Placera alla ingredienser i en liten gryta och låt dem sjuda försiktigt i ca 30 minuter.
– Häll upp i en tekanna och servera i varma tekoppar med pepparkakor vid sidan av.

Trivia:
Receptet på Mr. Micawber’s Hot Gin Punch är inspirerat av Charles Dickens eget recept från 1850 och återfinns i boken Drinking with Dickens av Cedric Dickens, barnbarnsbarn till Charles Dickens. Etiketten kräver att du högläser följande citat samtidigt som du häller upp en första rykande kopp:

Punch, my dear Copperfield, like time and tide, waits for no man” – David Copperfield, 1850 

Hot Spiced Apple
Du behöver:
750 ml kryddig äppeljuice (2 kryddnejlikor, 2 kardemummakapslar, 2 stycken stjärnanisblommor, enbär, skal från en hel apelsin)
150 ml Hendrick’s Gin
Riven muskotnöt och ett rött äpple för garnering

Så gör du:
– Låt äppeljuicen sjuda tillsammans med kryddorna i en gryta.
– Addera Hendrick’s Gin precis innan servering.
– Servera i en kanna eller i tekoppar och garnera med tre tunna skivor äpple och riven muskotnöt.

Hot Gin Old Fashioned 
Du behöver:
5 cl Hendrick’s Gin
1 cl sockerlag
2 stänk apelsinbitters
5 cl kokande vatten
Apelsinskal till garnering

Så gör du:
– Värm Hendrick’s Gin, sockerlag och bitters försiktigt i en gryta. Addera det kokande vattnet.
– Servera i en sejdel eller tekopp och garnera med en bit apelsinskal.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING