Så här bli du sommarens bästa drinkvärd

Livets Goda 23 Jun, 2016
Whisky och Bourbon Världens bästa bartenders delar med sig av sina absolut bästa tips till hur just du kan skapa drinkar i världsklass. Så, vad gör en perfekt drink?
Varför is? Mer is innebär mindre utspädning och en svalare, skarpare smak. Återanvänd aldrig is i ett glas eller i en shaker, då smälter isen snabbare. Använd alltid ny is vid ny drink. Krossad is Du skapar krossad is genom att linda in is i en kökshandduk, vrida om handduken och sen slå isen med en muddler (eller ja, med vad som helst). Välj passande glas En elegant Cosmopolitan serveras i ett elegant glas. En whiskydrink kanske i ett high ball-glas. Var lite kreativ när du väljer glas och välj glas med omsorg om du lagt ner tid på valet av drink. Det gör mycket! Slarva inte med mängden Följ recepten noggrant och tillsätt inte en ”extra skvätt” av någonting bara för att. En bra cocktail är en balanserad cocktail. Vatten till alla Vatten ska alltid finnas tillgängligt för gäster. För en uppfriskande touch, tillsätt myntakvistar eller citronskivor i vattenkaraffen. Ett annat tips är att frysa in bär i dina iskuber som du sedan serverar tillsammans med vattnet. ”Skakad, inte rörd” Att skaka en cocktail innebär att den kyls, späds ut och blandas ordentligt. Fyll en shaker med 2/3 is för att försäkra dig om att dina drinkar serveras kylda och utblandade. Du använder båda händerna, skakar om shakern tills den blir kall och serverar i glas över färsk is. Att sila är viktigt Sila drinken så slipper du ”ogräset”, det vill säga rester från ingredienser. För skakade drinkar använder bartenders en Hawthorne-sil. Julep-sil används när du blandar i glas, men du kan även använda en klassisk tesil. Muddlerteknik En teknik som används för att pressa ut smaker ur frukt, örter eller kryddor. Placera ingredienserna i botten av en shaker eller ett glas, använd sedan en muddler till att trycka ned och krama ur ingredienserna. Att pressa citron Mjuka upp citronen genom att knåda och rulla den lätt mot ett bord. Skär den i två halvor och pressa ut saften mot en citruspress. Citronzest Zest används för att ge drinken en specifik arom- och smaktillsats. För att frigöra oljorna ur ett zest, placera ytterskalet nedåt över drinken och nyp ihop kanterna. Kreativ garnering En garnering höjer det visuella intrycket av din cocktail. Var kreativ och skapa något som inte bara höjer utseendet, utan även bidrar till smaken. Sätt dina färdigheter på prov med en Daiquiri: Zacapa Daiquiri Du behöver: 45 ml Ron Zacapa 23 20 ml färsk lime juice 10 ml sockerlag 1 lime 1 shaker samt is Så här gör du: Fyll en shaker med 2/3 is. Tillsätt Ron Zacapa 23, färsk lime juice och sockerlag. Skaka om. Sila av drinken direkt i ett glas (utan is). Förslagsvis i ett coupeglas. Garnera med lime zest Klar att servera.

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet