Hem Vinvärlden Så ofta drack vi alkohol under sommaren

Så ofta drack vi alkohol under sommaren

av Livets Goda

– Vi vet att sommar och semester leder till en ökad alkoholkonsumtion för många. När hösten kommer är det lätt att våra semestervanor följer med oss in i vardagen. De flesta klarar av att minska sin alkoholkonsumtion igen efter semestern men inte alla vilket kan leda till problem, både på kort och lång sikt, säger Karin Hagman, vd på IQ.

Fler resultat från undersökningen

  • 39 procent av männen uppger att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern, motsvarande siffra för kvinnor var 33 procent.
  • I ålderskategorin 18-34 år svarade 28 procent att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare, för personer mellan 35-54 år var den siffran 41 procent och i ålderskategorin 55 år och uppåt var motsvarande siffra 37 procent.

– Många är oroliga över hur mycket de drack under semestern. Därför är det viktigt att ta sig tid att reflektera över sin alkoholkonsumtion, särskilt viktigt är det för de som känner att det blev lite för mycket under sommaren. Ett första steg kan vara att testa sina alkoholvanor på Alkoholprofilen.se, säger Karin Hagman, vd på IQ.

För mer stöd se Alkoholhjalpen.se eller ring Alkohollinjen 020-84 44 48.

*Sifo genomförde den riksrepresentativa undersökningen, på uppdrag av IQ, under perioden 20 augusti – 23 augusti 2018 bland 1140 personer, 18 år och uppåt, via en webbpanel.

RELATERAD LÄSNING