Hem Vinvärlden Så plötsligt dök den upp; 2008 Barbaresco Bernardot

Så plötsligt dök den upp; 2008 Barbaresco Bernardot

av Anders Enquist

Mitt i de mest trista och negativa Coronatiderna så kan vi hitta många vinljusglimtar som får oss att rocka lite mer i humöret. Den svenska importören Valid Vines har lyckats få hit 300 buteljer av Piemontevinet Ceretto Barbaresco Bernardot 2008.  

Barbaresco 2008

Imorgon släpps Barbaresco Bernardot 2008 från biodynamiska producenten Ceretto i Piemonte. Upplagan är liten av denna fining till vin från 4.8 hektar eminenta Barbaresco läget Bernardot strax nedanför byn Treiso.

2008 Barbaresco Bernardot

Nr 95787 / 799 kr / 97 LGP
Vingården ligger innesluten i en naturlig amfiteater på 400 meters höjd som speglar sig och ger vinet en slags introvert öppenhet. I nypurrat stadie vibrerar Bernardot av intensitet, koncentration och integritet men efterhand i karaff eller i glaset tar vinet mer och mer med oss på en uppsluppen och underbar resa med en yppigt rödnosad nebbiolo och samtidigt ligger den melankoliska mörka höstskymningen som en vacker slöja. Frukten uppvisar helt enkelt det som vi förväntar och vill ha i ett vin som detta i form av mörka blommor, fuktiga löv- och tobaksvindar, svartpepparkrydda, lakritssälta i den finlemmade fruktsötman och en rejäl mineraliskt pumpande bas som ger vinet både en elegant silkig tanninstruktur liksom tydlig fräsch skärpa. Det är underbart, läckert och framför allt oerhört njutbart!

Vinet finner ni imorgon här >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING