Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Livets Goda 11 Dec, 2017
Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som attraktiv arbetsgivare genom ett världsomspännande traineeprogram. Genom att uppmärksamma och hylla både enskilda talanger och utvalda restauranger är ambitionen att profilera sig som branschens bästa arbetsgivare.

Foto: Sam Britz

Stjärnkocken Marcus Samuelsson är Creative Director för restaurangkoncepten Kitchen & Table, Eatery Social och Norda som alla är en del av By Marcus Samuelsson™, som idag finns på 23 destinationer i samtliga nordiska länder. Marcus är även etablerad i London och på Bermuda samt på flertalet destinationer runt om i USA bland annat i New York, Washington och Chicago.

Clarion Hotel har tillsammans med Marcus skapat tre olika program, vilka är att hylla de anställda och de restaurangerna som utmärker sig i sitt arbete på ett föredömligt sätt. Här bedöms kreativitet, utveckling och samarbete. De tre programmen är J1 (Junior One Year Visa), Star of the Year samt Restaurant of the Year – alla incitament som bidrar till att attrahera och utveckla personal.

Marcus är en stor förebild för personalen och ambitionen med våra satsningar är att ge de anställda en möjlighet till utveckling och vi månar om att lyfta våra talanger. Jag hoppas att vi som attraktiv arbetsgivare också blir ett föredöme för fler restauratörer och att vi tillsammans kan stärka branschen, säger Henrik Berghult, koncerndirektör Clarion Hotel.

Varje år erbjuds anställda att ansöka till ett Management Trainee program, Junior One Year Visa. En till två unga talanger utses och arbetar under ett år i USA. På fredag den 15 december är det dags för Mattias Jonsson (27 år), head chef från Kitchen & Table Östersund, att flyga över Atlanten och startar sitt arbete på Red Rooster, NYC.

Foto: Henke Bodin

- Det är väldigt betydelsefullt för mig och för våra medarbetare att få utbyta kompetens och kunskap mellan länderna. Mattias har arbetat på Kitchen & Table i Östersund sedan öppning 2013. Han är en mycket uppskattad medarbetare som varit med och utvecklat Kitchen & Table. Vi ser fram emot att välkomna Mattias till New York, säger Marcus Samuelsson, creative director By Marcus Samuelsson™.

Star of the Year innebär att varje restaurang får nominera en anställd som utmärkt sig under det gångna året. En person erhåller ett stipendium som innefattar en inspirationsresa till Marcus restauranger på Manhattan.

Restaurant of the Year tilldelas den restaurang som utmärkt sig genom positiva omdömen, kreativitet i meny och uppmärksammad service. Senast var det Kitchen & Table i Malmö som vann den prestigefulla utmärkelsen och 2017 års vinnare koras i januari.

Det är inte bara de anställda i Norden som åker till USA, utan även tvärt om. Jhoana Chan, Sous Chef från Red Rooster i Harlem, NYC, har under hösten arbetat på nyöppnade Kitchen & Table Norrmalm, Clarion Hotel Sign.

By Marcus Samuelsson™ är ett samarbete mellan Marcus Samuelsson och Clarion Hotel som tillsammans utvecklar och driver restaurang- och barkoncepten: Kitchen & Table, Eatery Social, Norda, Tap Room, Sky Room samt Bon Bon Bar.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet