Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Livets Goda 11 Dec, 2017
Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som attraktiv arbetsgivare genom ett världsomspännande traineeprogram. Genom att uppmärksamma och hylla både enskilda talanger och utvalda restauranger är ambitionen att profilera sig som branschens bästa arbetsgivare.

Foto: Sam Britz

Stjärnkocken Marcus Samuelsson är Creative Director för restaurangkoncepten Kitchen & Table, Eatery Social och Norda som alla är en del av By Marcus Samuelsson™, som idag finns på 23 destinationer i samtliga nordiska länder. Marcus är även etablerad i London och på Bermuda samt på flertalet destinationer runt om i USA bland annat i New York, Washington och Chicago.

Clarion Hotel har tillsammans med Marcus skapat tre olika program, vilka är att hylla de anställda och de restaurangerna som utmärker sig i sitt arbete på ett föredömligt sätt. Här bedöms kreativitet, utveckling och samarbete. De tre programmen är J1 (Junior One Year Visa), Star of the Year samt Restaurant of the Year – alla incitament som bidrar till att attrahera och utveckla personal.

Marcus är en stor förebild för personalen och ambitionen med våra satsningar är att ge de anställda en möjlighet till utveckling och vi månar om att lyfta våra talanger. Jag hoppas att vi som attraktiv arbetsgivare också blir ett föredöme för fler restauratörer och att vi tillsammans kan stärka branschen, säger Henrik Berghult, koncerndirektör Clarion Hotel.

Varje år erbjuds anställda att ansöka till ett Management Trainee program, Junior One Year Visa. En till två unga talanger utses och arbetar under ett år i USA. På fredag den 15 december är det dags för Mattias Jonsson (27 år), head chef från Kitchen & Table Östersund, att flyga över Atlanten och startar sitt arbete på Red Rooster, NYC.

Foto: Henke Bodin

- Det är väldigt betydelsefullt för mig och för våra medarbetare att få utbyta kompetens och kunskap mellan länderna. Mattias har arbetat på Kitchen & Table i Östersund sedan öppning 2013. Han är en mycket uppskattad medarbetare som varit med och utvecklat Kitchen & Table. Vi ser fram emot att välkomna Mattias till New York, säger Marcus Samuelsson, creative director By Marcus Samuelsson™.

Star of the Year innebär att varje restaurang får nominera en anställd som utmärkt sig under det gångna året. En person erhåller ett stipendium som innefattar en inspirationsresa till Marcus restauranger på Manhattan.

Restaurant of the Year tilldelas den restaurang som utmärkt sig genom positiva omdömen, kreativitet i meny och uppmärksammad service. Senast var det Kitchen & Table i Malmö som vann den prestigefulla utmärkelsen och 2017 års vinnare koras i januari.

Det är inte bara de anställda i Norden som åker till USA, utan även tvärt om. Jhoana Chan, Sous Chef från Red Rooster i Harlem, NYC, har under hösten arbetat på nyöppnade Kitchen & Table Norrmalm, Clarion Hotel Sign.

By Marcus Samuelsson™ är ett samarbete mellan Marcus Samuelsson och Clarion Hotel som tillsammans utvecklar och driver restaurang- och barkoncepten: Kitchen & Table, Eatery Social, Norda, Tap Room, Sky Room samt Bon Bon Bar.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet