Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Livets Goda 11 Dec, 2017
Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som attraktiv arbetsgivare genom ett världsomspännande traineeprogram. Genom att uppmärksamma och hylla både enskilda talanger och utvalda restauranger är ambitionen att profilera sig som branschens bästa arbetsgivare.

Foto: Sam Britz

Stjärnkocken Marcus Samuelsson är Creative Director för restaurangkoncepten Kitchen & Table, Eatery Social och Norda som alla är en del av By Marcus Samuelsson™, som idag finns på 23 destinationer i samtliga nordiska länder. Marcus är även etablerad i London och på Bermuda samt på flertalet destinationer runt om i USA bland annat i New York, Washington och Chicago.

Clarion Hotel har tillsammans med Marcus skapat tre olika program, vilka är att hylla de anställda och de restaurangerna som utmärker sig i sitt arbete på ett föredömligt sätt. Här bedöms kreativitet, utveckling och samarbete. De tre programmen är J1 (Junior One Year Visa), Star of the Year samt Restaurant of the Year – alla incitament som bidrar till att attrahera och utveckla personal.

Marcus är en stor förebild för personalen och ambitionen med våra satsningar är att ge de anställda en möjlighet till utveckling och vi månar om att lyfta våra talanger. Jag hoppas att vi som attraktiv arbetsgivare också blir ett föredöme för fler restauratörer och att vi tillsammans kan stärka branschen, säger Henrik Berghult, koncerndirektör Clarion Hotel.

Varje år erbjuds anställda att ansöka till ett Management Trainee program, Junior One Year Visa. En till två unga talanger utses och arbetar under ett år i USA. På fredag den 15 december är det dags för Mattias Jonsson (27 år), head chef från Kitchen & Table Östersund, att flyga över Atlanten och startar sitt arbete på Red Rooster, NYC.

Foto: Henke Bodin

- Det är väldigt betydelsefullt för mig och för våra medarbetare att få utbyta kompetens och kunskap mellan länderna. Mattias har arbetat på Kitchen & Table i Östersund sedan öppning 2013. Han är en mycket uppskattad medarbetare som varit med och utvecklat Kitchen & Table. Vi ser fram emot att välkomna Mattias till New York, säger Marcus Samuelsson, creative director By Marcus Samuelsson™.

Star of the Year innebär att varje restaurang får nominera en anställd som utmärkt sig under det gångna året. En person erhåller ett stipendium som innefattar en inspirationsresa till Marcus restauranger på Manhattan.

Restaurant of the Year tilldelas den restaurang som utmärkt sig genom positiva omdömen, kreativitet i meny och uppmärksammad service. Senast var det Kitchen & Table i Malmö som vann den prestigefulla utmärkelsen och 2017 års vinnare koras i januari.

Det är inte bara de anställda i Norden som åker till USA, utan även tvärt om. Jhoana Chan, Sous Chef från Red Rooster i Harlem, NYC, har under hösten arbetat på nyöppnade Kitchen & Table Norrmalm, Clarion Hotel Sign.

By Marcus Samuelsson™ är ett samarbete mellan Marcus Samuelsson och Clarion Hotel som tillsammans utvecklar och driver restaurang- och barkoncepten: Kitchen & Table, Eatery Social, Norda, Tap Room, Sky Room samt Bon Bon Bar.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet