Hem Nyheter Så sparar man till lyx i vardagen

Så sparar man till lyx i vardagen

av Livets Goda

Lyx förknippas ofta med överflöd, en stor villa, lyxiga bilar och ständiga semestrar till paradisöar. Men för de flesta är lyx en ingrediens som man unnar sig ibland. Det kan handla om att gå på en fin restaurang eller att boka in en helg på ett spa. Många upplever dock att vardagens fasta utgifter kommer i vägen och det är lätt att hamna i en ond cirkel där man tror att man helt enkelt inte har råd.

Artikeln är i samarbete med Shoppalagom

Då finns det flera bra spartips som gör att man kan få pengar över till annat och unna sig lite lyx då och då.

Slå ihop abonnemangen
Om ni är flera som bor tillsammans är det onödigt att ni alla har varsitt abonnemang på streamingtjänster, digitala tidningsplattformar och premiumpoddar. Samla din familj eller dina vänner och ta reda på vilka abonnemang som flera av er använder. Många streamingtjänster erbjuder dessutom familjeabonnemang där upp till fyra eller fem personer kan titta samtidigt genom olika profiler. På så sätt kan ni dela inloggningsuppgifter och spara flera hundralappar i månaden.

Hitta de billigaste resealternativen
Att resa kan anses vara en lyxvara, men många resor gör du i jobbet, för att hälsa på släkt och vänner eller för att du har ärenden att uträtta. När du bokar dessa, försök vara ute i god tid och titta på många olika resealternativ.

Ett tips som inte så många vet om är att du kan rensa dina cookies och webbhistorik när du gör söker efter resor på internet. På så sätt kan du återställa priser på hotell- och resesajterna, som annars sparar din sökhistorik och kan justera priser beroende på vad du sökt på tidigare.

Träna ute – skippa gymmet
Tipset riktas mest till dig som är vardagsmotionär och kanske har ett gymkort som du känner att du använder lite för sällan. I så fall kan det vara läge att säga upp abonnemanget och börja löpträna utomhus eller bekanta sig med något av alla nya utegym. Kolla upp vilka cirkelträningar eller löpgrupper som finns nära dig.

Använd smarta spar-appar
Det finns flera appar för privatpersoner på marknaden och många av dem gör det faktiskt roligt att spara. På ett enkelt och smidigt sätt kan du sätta upp egna sparmål och spara in pengar genom att koka pasta med lock, ta en kalldusch eller göra andra energisnåla val i vardagen. Ett kul sätt att spara i vardagen och bra för miljön.

Byt ut take away-kaffe mot ett fint årgångsvin
Det kan vara lockande att köpa en extra kaffe eller en flaska bubbelvatten när du är på språng mellan jobb eller ute och promenerar med vänner. Den typen av spontanköp kan enkelt landa på en nota kring 20 kronor om dagen och plötsligt har du gjort av med 400kr i månaden. Brygg eget kaffe i en termos och unna dig ett lyxigt vin istället i slutet av månaden.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING