Hem Vinvärlden Sabrera i fem enkla steg

Sabrera i fem enkla steg

av Livets Goda

Sabrering i fem enkla steg: 1. Flaskan ska vara väl kyld och inte skakad. 2. Ta av folie och ståltrådsgrimma runt korken. 3. Ta ett stadigt grepp om flaskan med ena handen och rikta den i 45 graders vinkel uppåt. Ha gärna handske på handen som håller flaskan för bättre grepp och som skydd. 4. Dra sabreringssabeln längs flaskans ”söm” (där flaskan är hoplimmad) med en snabb och distinkt rörelse mot flaskhalsens krage utan att stanna upp. 5. Träffar du vinkelrätt mot kragen kommer övre delen av flaskhalsen att gå av med ett rent snitt och skjutas ut tillsammans med korken. • Försök inte att sabrera Prosecco, som har lägre tryck i flaskan än Champagne. • Flaskan får heller inte vara för gammal då trycket minskar med ålder.

RELATERAD LÄSNING