Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Salakis förenklar grillfesten med krämiga såser i klimatsmart förpackning

Salakis förenklar grillfesten med krämiga såser i klimatsmart förpackning

av Livets Goda

Nu lanserar Salakis tre färdiga såser, inspirerade av Medelhavet. Perfekt för den som vill såsa runt lite extra i värmen och slippa göra allt från grunden.

Salakis

Salakis är varumärket som tog den turkiska yoghurten till Sverige för 15 år sedan. Idag är Salakis marknadsledare inom matlagningsyoghurt och erbjuder både turkisk och grekisk yoghurt i olika fetthalter.

– Salakis står för det genuina och det enkla. Såserna vi lanserar nu är unika i sina smaker och enkla att servera tillsammans med grillade kött, fisk- och vegorätter, med sallad, bröd eller som grönsaksdipp, säger Martina Pettersson, marknadschef på Skånemejerier.

Såserna kommer i tre smaker: Soltorkad tomat och fetaost, Grillad paprika och klassikern Tzatziki. Såserna är krämiga och smakrika trots sitt, i jämförelse med andra såser, låga kalori- och fettinnehåll (10, 14 respektive 16 procent fett).

Förpackningen består till största del av papper, hela 80 procent, och kan sorteras som kartong.

– Dessa förpackningar ligger i linje med vår ambition att vara Sveriges mest hållbara mejeri. Vi ser också att allt fler konsumenter ställer krav på hur mat förpackas och det är viktigt att vi ständigt utvecklar våra förpackningar i en hållbar riktning, säger Jeanette Flodqvist, hållbarhetschef på Skånemejerier.

Hållbarhet och förpackning
Produkterna har 42 dagars hållbarhet. Vid öppnad förpackning håller produkten 6-7 dagar i kylskåpet. Förpackningarna sorteras som pappersförpackning, locket som hårdplast.

Pris och tillgänglighet
Salakis såser finns hos Ica från vecka 16. Rekommenderat pris i butik är 16,90 kronor per förpackning.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING