Hem NyheterNyhet WB Samuel Lindlöf blir ambassadör för Agitator

Samuel Lindlöf blir ambassadör för Agitator

av Livets Goda

Samuel Lindlöf: Han är ett erkänt namn i whiskyvärlden, provningsledare på professionell basis sedan 2011 och driver ansedd whiskyblogg. Nu blir mångfacetterade Samuel Lindlöf ambassadör för whiskymakaren Agitator och följer inom kort upp släppet “SamuelWhisky no. 1”.

Samuel Lindlöf

Samuel Lindlöf

– Samuel Lindlöf var den första whiskybloggaren som besökte vårt destilleri och kort efter det blev han gästande whiskymakare hos oss. Samuel är redan välkänd inom branschen och vet exakt vilka lekfulla egenskaper en whisky ska ha. Det känns därför oerhört kul och spännande att han nu blir vår nya ambassadör samtidigt som vi med stor förväntan ser fram emot nya äventyr tillsammans, säger Oskar Kalmaru, vd för Agitator.

Under hösten 2023 lanseras “SamuelWhisky no. 2”, en specialframtagen produkt i limiterad upplaga. Produkten kommer att blandas på de fat Samuel Lindlöf fyllde hos Agitator redan 2018. Samuel kommer att vara den som driver projektet och tar hand om alltifrån lagring och mognad, till buteljering och etikettering med stöttning av Agitators destillerichef Oskar Bruno och destilleritekniker Christian Wikström. “SamuelWhisky no. 1” lanserades i november 2022.

– Att Agitator drivs av experimentlusta och är totalt orädda för att bryta mot branschens traditioner och konventioner i jakt på den bästa möjliga whiskyn, samt dessutom producerar hållbart och eftersträvar ett minimalt miljömässigt fotavtryck, är något som gör mig oerhört stolt och hedrad över att få representera, säger Samuel Lindlöf, ambassadör för Agitator.

Ambassadörssamarbetet inleddes i augusti 2023 och kommer utöver höstens produktlansering dessutom innebära närvaro vid mässor, event och provningar.

Läs gärna: En genomgång av svenska Agitator HÄR

RELATERAD LÄSNING