Hem Whisky & Bourbon San Miguel – superklassiskt av en anledning!

San Miguel – superklassiskt av en anledning!

av Niklas Jörgensen

Spanskt tänker nog de flesta av oss intuitivt och jo, visst bryggs det San Miguel i Spanien. Men originalet är från Filippinerna och ölmärket fann vägen till Spanien först i början av 50-talet efter att ha upplevt en enorm succé i såväl hemlandet som på exportmarknaden. Och den framgångsvågen har aldrig riktigt avstannat utan San Miguel är ett av världens mest omtyckta öl – även här hemma där den hör till toppsäljarna och har gjort så under många års tid!

San Miguel för mig är varma dagar och iskall öl. Gärna i Spanien, gärna i skuggan, gärna med lite tapas som sällskap. Det är den där flaskan jag gärna håller i när jag vill ha en god, törstsläckande öl bredvid grillen, den typen av öl jag gärna dricker när familjen ska ha tacokväll, ja du förstår – det är en öl som gör jobbet med bravur utan att man måste analysera och prata om den. Den är god helt enkelt – och pålitlig i många lägen. Denna klassiker finns på Systembolaget i två olika versioner – klassisk exportflaska samt originalet i en sleak can, båda på 330 ml.

Niklas om San Miguel Especial Lager  >>
(artikel 1585, 330 ml flaska, 5,4%, 14,90 kr, 88 LGP)
Klassiskt så det förslår och det är så lätt att förstå varför ölet vunnit sådan extrem popularitet världen över. Rakt på sak i brödig, citruspigg stil och med läskande maltig och honungsslöjad smak där det ändå skönjas viss fyllighet i den torra smaken. Drick, njut, analysera inte! Finns i de flesta systembolagsbutiker.

Niklas om San Miguel Premium Original Lager Beer
(artikel 1534, 330 ml burk, 4,5%, 12,90 kr, 87 LGP)
Skillnaden mot flaskkompisen? Ja, cirka en procents lägre styrka i burken som återspeglar hur originalet var, när San Miguel kom till Spanien. Här går det mer mot den lättsamma stil som vi känner så väl. Citruspiggt, örter och brödbak i frisk, torr och maltigt lätt stil med endast diskret humlebeska. Finns i drygt sextio butiker – till resten beställer du utan extra kostnad.

Länk till Especial Lager HÄR >>>

Länk till Original Lager HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING