Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Santa Maria Asian Buns

Santa Maria Asian Buns

av Livets Goda

Paulig-ägda varumärket Santa Maria introducerade Tex Mex i Sverige för drygt 30 år sedan och har varit drivande i att utveckla kategorin, som i dag är värd ca 2 miljarder svenska kronor. Nu kommer en ny satsning – på asiatiskt. Goda och lättlagade Asian Buns ska bli en ny familjefavorit!

I början av 2023 lanseras ett helt nytt Santa Maria-koncept där du med tre produkter lagar supergoda buns hemma lika snabbt och enkelt som du lagar tacos! Nyckeln är en bas av oerhört lättanvända produkter som kan varieras fritt under måltiden, vilket gör att konceptet passar hela familjen.

Asiatiskt är en av de starkaste mattrenderna i världen just nu och i Sverige uppger 50% att de tycker att asiatisk mat är intressant och i ropet*. Svenskar googlar ”Steamed Bao Buns” mer än någonsin och buns har blivit ett populärt alternativ på trendiga restauranger i Sverige. Hemma i det egna köket har det dock hittills uppfattats lite svårt att laga buns. Santa Maria som har en tradition av att göra det enkelt att prova nya spännande kök och rätter gör nu konceptet Asian Buns lika tillgängligt som tacos.

För det är otroligt enkelt att tillreda en måltid med de nya produkterna, 1-2-3 sedan klart! Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsåsen smaksätter kyckling eller svamp på ett kick. Bjud in familj och vänner och låt alla fylla sina buns som de vill, toppa med sweet mango & chili-såsen. Likt tacos på många sätt, fast asiatiskt. Perfekt i vardagen och ett härligt tillskott till repertoaren. En riktigt god måltid på 20 minuter – kan det bli bättre?

PRODUKTFAKTA

Santa Maria Asian Steamed Buns

4-pack (200 g)

Små och mjuka Bao-bröd bakade på vetemjöl, redo att serveras. Tillagas enkelt i mikron på ca 40-60 sekunder och redo att fyllas och toppas med dina favorittillbehör.

 

Santa Maria Cooking sauce dark soy & garlic

(100 g)

En cookingsås som ger supergod smak på maten på nolltid. Smakprofilen består av soja och vitlök och den är särskilt god med kyckling eller svamp. Kommer i en praktisk portionspåse, perfekt för 4 portioner.

Santa Maria Topping sauce sweet mango & chili

(155 g)

Som pricken över i – ringla toppingen ”Sweet Mango & Chili” över din bun. En härlig söt och fruktig sås med mango, ananas och ett litet sting av chili för den rätta hettan. En mångsidig sås som passar lika bra till nudlar och bidrar till variation inom toppingsåser.

*Källa: Smakbox Smakrapport.

 

RECEPT


Asian Bao Buns med svamp

Härliga Asian Bao Buns med svamp som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter svampen på ett kick. Bjud in familj och vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.

Ingredienser
Antal portioner: 4

700 g champinjoner
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
smör eller olja till stekning
2 paket Santa Maria Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
0,5 st gurka
200 g böngroddar
1 kruka koriander
1 st röd chili
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili

Gör så här

  • Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt!
  • Stek svampen i smör eller olja på hög värme i ca 5 minuter, sänk sedan värmen och tillsätt en påse Cooking Sauce Dark Soy & Garlic. Rör om och stek i ytterligare ca en minut.
  • Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med “mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
  • Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen – sedan är det bara att hugga in.

 

Asian Bao Buns med kyckling

Härliga Asian Bao Buns med kyckling som du lagar hur lätt som helst hemma! Bröden ångas i mikrovågsugn och cookingsås smaksätter kycklingen på ett kick. Bjud in familj och vänner och låt alla fylla sina buns som de vill. Lite som tacos, fast asiatiskt.

Ingredienser
Antal portioner: 4

500 g kycklingfilé
1 påse Santa Maria Cooking Sauce Dark Soy & Garlic
1 msk matolja

2 förpackningar Asian Steamed Buns
2 st hjärtbladssalladshuvuden
1 bunt rädisor
0,5 st gurka
200 g fryst mango
1 kruka koriander
100 g jordnötter, krossade
1 flaska Santa Maria Topping Sauce Sweet Mango & Chili

Gör så här

  • Förbered grönsaker och toppings. Sätt fram i separata skålar så att alla runt bordet kan fylla sina bröd med sina egna favoriter. Tips är att skiva grönsakerna väldigt tunt!
  • Strimla kycklingfiléerna och stek i olja på hög värme ca 2 minuter, eller tills genomstekt, sänk sedan värmen och tillsätt en påse cookingsås. Rör om väl och stek i ytterligare ca en minut.
  • Ta bröden ur förpackningen och lägg dem på en tallrik, fyra i taget, täck med “mikrolock” och kör på full effekt i 40-60 sekunder. Täck bröden med en kökshandduk för att hålla dem varma fram till servering.
  • Fyll brödet med tillbehören, avsluta med krossade jordnötter och toppingsåsen – sedan är det bara att hugga in.
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING