Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Santa Maria laddar för att servera 1 000 tacos om dagen

Santa Maria laddar för att servera 1 000 tacos om dagen

av Livets Goda

Missa inte årets tacoevent! Fredag-lördag 23-24 september serverar Santa Maria 1 000 TACOS OM DAGEN till taco-älskande stockholmare. 

–  Vår övertygelse är att tacos är den ultimata, sociala måltiden som passar alla – och särskilt om man är många runt bordet. Nu utmanar vi oss själva rejält och bjuder in tacoälskare i tusental för att bevisa att det stämmer, säger Paula Backman, Chief Marketing Officer på Paulig.

Från 11.00 serveras en härlig minitortilla fylld med pulled pork eller pulled vego samt krispiga grönsaker, picklad rödlök och chilimayo. Förbipasserande kommer även att kunna delta i tävlingar och provsmaka annat gott från Santa Maria.

Eventet på Odenplan är en del i Santa Marias nya ”Chairing”-koncept, där Tex Mex som det ultimata sociala bränslet hyllas:

– Tacomyset samlar familjer och vänner kring fantastiska smaker och upplevelser. Och dyker det upp extra gäster är det bara att dra fram ett par extra stolar – alla är välkomna, säger Paula Backman.

Den som inte kan komma förbi kan självklart ordna sin egen tacofest hemma! Recepten finns nedan och passar till 4 personer. Blir ni fler gör ni mer.

Pulled pork tacos med kålsallad och picklad rödlök

Ingredienser:

Pulled Pork
500 g benfri fläskkarré
1 påse Santa Maria Taco Spice Mix Hot Cayenne
Aluminiumfolie

Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt

Tillbehör
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
Santa Maria Chili Mayo
1 kruka koriander

Gör så här:
• Värm ugnen till 175 °C.

  • Gnid in köttet med kryddmixen och slå in i aluminiumfolie. Tillaga i ugnen i minst 80 minuter.
  • Låt köttet vila och dra sedan isär det med två gafflar.
  • Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Låt vila 30 minuter.
  • Strimla kålen.
  • Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål, pulled pork, picklad rödlök, chilimayo och koriander.

Pulled vego med kålsallad och picklad rödlök

Ingredienser:

400 g pulled vego eller vegofärs, naturell
1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix Original
1 msk rapsolja

Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt

Chilimayo
1 dl vegansk mayo
0,5 msk sriracha

Tillbehör
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
1 kruka koriander

Gör så här:
• Stek vegoproteinet i rapsoljan. Tillsätt kryddmixen.

  • Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Låt vila 30 minuter.
  • Strimla kålen.
  • Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål, vegoproteinet, picklad rödlök, chilimayo och koriander.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING