Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Santa Maria lanserar poppade chips

Santa Maria lanserar poppade chips

av Livets Goda

Med fem poppade chips, generöst kryddade med några av svenskarnas mest älskade chipssmaker, ger sig Santa Maria in i snackshyllan.

Santa Maria förknippas vanligen med tacomys, kryddor och asiatiska koncept, men nu är det dags för det populära varumärket att ge sig in på en ny spelplan: snacks. Det nya sortimentet, Santa Maria Pops, består av tre poppade potatischips i smakerna Supreme Cheese, Sweet Chili och Jalapeño Cheese, samt två poppade linschips i varianterna Sourcream & Onion och Grilled Paprika.

Vi vill erbjuda konsumenten något nytt och spännande, som ett alternativ till de vanliga potatischipsen. Att chipsen poppas istället för att friteras gör dem härligt luftiga och krispiga, med 60% mindre fett och 100% fantastisk smak – våra smakexperter har förstås gjort dem oemotståndligt goda, säger Paula Backman, Chief Marketing Officer på Paulig.

Snacks är en kategori som har vuxit kontinuerligt över de senaste åren och spås fortsätta den positiva utvecklingen. Bland trenderna märks ett sug efter nya ingredienser och texturer, 7 av 10 svenskar* vill testa nya typer av snacks. Lättare alternativ med mindre fett står också på önskelistan. Samtidigt är det de breda smakerna som fortsatt lockar flest konsumenter.

Vi gör alltid omfattande konsumenttester inför varje lansering och det är förstås extra viktigt när vi nu ger oss in i ett helt nytt segment för Santa Maria. Vi har genomfört hundratals smaktester både med egna medarbetare och vår externa smakpanel, som består av representanter ur allmänheten. Ingen produkt passerar nålsögat utan att ha presterat toppresultat i testerna, säger Paula Backman.

Santa Maria Pops finns i butik från vecka 3.

Santa Maria Potato Pops – Supreme Cheese
Vikt: 100 g
Ost, ost och mera ost! Generöst kryddade chips för en maxad ostsmak.

Santa Maria Lentil Pops – Sourcream & Onion
Vikt: 100 g
Krispiga, poppade linschips kryddade med svenskarnas favoritsmak Sourcream & Onion – härligt frisk och syrlig smak av gräddfil i kombination med sötma från lök.

Santa Maria Potato Pops – Sweet Chili
Vikt: 100 g
Santa Maria Potato Pops – Jalapeño Cheese
Vikt: 100 g
Santa Maria Lentil Pops – Grilled Paprika
Vikt: 100 g
*Källa: GlobalData, Opportunities in Western European Savory Snacking report 2022

RELATERAD LÄSNING