Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför Culinary World Cup 2018, som hålls i Luxemburg den 24-29 november. Kocklandslaget har valt att genomföra upplagningen hos Paulig Foods som äger varumärket Santa Maria.

På Paulig Foods Stockholmskontor i Solna kommer kocklandslaget att laga upp sin varmköksmeny för 120 förväntansfulla gäster. I och med att detta blir Kocklandslagets sista träningstillfälle innan VM, blir det även den viktigaste, då kvalitén på maten ska hålla tävlingsstandard. Varmköksupplagningen i Paulig Foods fullt utrustade restaurangkök är en del i ett längre sponsorskap mellan varumärket Santa Maria och Svenska Kocklandslaget.

Santa Maria är sedan mer än 10 år tillbaka tillbaka sponsor till Svenska Kocklandslaget. Sponsorskapet är ett resultat av den gemensamma ambitionen att vara bäst på smaker och innefattar delar som receptkreation, demos, mässamarbeten och filmproduktioner. Samarbetet är dessutom ett sätt att få Santa Maria och kockvärlden att mötas, vilket ger upphov till många nya idéer.

- Vi är enormt stolta över sponsorskapet för Kocklandslaget. Det är ett långt samarbete som sedan start har känts självklart rakt igenom. Vi har gemensamma ambitioner för den svenska matkulturen, både för restaurangvärlden och för hemmakocken. Kocklandslaget skapar trenderna och vi sätter dem på var mans bord. Vi vill göra Sverige godare helt enkelt och att vi nu fått den stora äran att vara värdar för deras absolut viktigaste upplagning innan VM känns helt fantastiskt, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Paulig Foods.

Under året har Kocklandslaget genomfört ett tiotal varmköksupplagningar för publik. Dessa är viktiga träningstillfällen i skarpt läge som kompletterar de ordinarie träningarna där laget fokuserar mer på receptutveckling och att öva på tekniker. Under året blir menyn under varmköksupplagningarna mer och mer lik den som presenteras under VM. Efter varje upplagning justeras menyn efter gästernas synpunkter som skriftligen tas in och diskuteras inom laget.

- Vanligtvis sker upplagningarna i vårt träningskök på Electrolux huvudkontor, men som ett sista genrep har vi valt att lägga upplagningen i Paulig Foods fina kök, eftersom vi aldrig varit där tidigare. Det är stor skillnad på att jobba i ett kök man är van vid och ett som man nyss klivit in i. Utrustning och redskap står inte på samma platser och även om laget är vana vid att jobba i nya kök, så kommer den nya miljön påverka tiden i tävlingsmomentet. Det handlar om sekunder, men de där sekunderna är livsviktiga för slutresultatet och vi behöver därför öva på att hålla nere på dessa, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

 

Kort om Culinary World Cup
Culinary World Cup 2018 går av stapeln i Luxemburg den 24-29 november. Totalt 30 länder tävlar i två moment: Varmköket och Kalla Bordet.

  • Varmköket är en servering av lagets förbestämda meny åt sammanlagt 110 personer varav 10 slumpvis utvalda tallrikar går till juryn.
  • Kalla Bordet är en visningsbuffé med olika finger-foods, desserter, petit fourer, en choklad-socker-skulptur och ett showfat som består av olika terriner med garnityrer. Varje matbit på det kalla bordet doppas innan visning i ett tunt lager gelé för att hålla sig fin under hela utställningen. Detta bord bedöms enbart på utseende och teknik, så kallad visual taste.

Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet