Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför Culinary World Cup 2018, som hålls i Luxemburg den 24-29 november. Kocklandslaget har valt att genomföra upplagningen hos Paulig Foods som äger varumärket Santa Maria.

På Paulig Foods Stockholmskontor i Solna kommer kocklandslaget att laga upp sin varmköksmeny för 120 förväntansfulla gäster. I och med att detta blir Kocklandslagets sista träningstillfälle innan VM, blir det även den viktigaste, då kvalitén på maten ska hålla tävlingsstandard. Varmköksupplagningen i Paulig Foods fullt utrustade restaurangkök är en del i ett längre sponsorskap mellan varumärket Santa Maria och Svenska Kocklandslaget.

Santa Maria är sedan mer än 10 år tillbaka tillbaka sponsor till Svenska Kocklandslaget. Sponsorskapet är ett resultat av den gemensamma ambitionen att vara bäst på smaker och innefattar delar som receptkreation, demos, mässamarbeten och filmproduktioner. Samarbetet är dessutom ett sätt att få Santa Maria och kockvärlden att mötas, vilket ger upphov till många nya idéer.

- Vi är enormt stolta över sponsorskapet för Kocklandslaget. Det är ett långt samarbete som sedan start har känts självklart rakt igenom. Vi har gemensamma ambitioner för den svenska matkulturen, både för restaurangvärlden och för hemmakocken. Kocklandslaget skapar trenderna och vi sätter dem på var mans bord. Vi vill göra Sverige godare helt enkelt och att vi nu fått den stora äran att vara värdar för deras absolut viktigaste upplagning innan VM känns helt fantastiskt, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Paulig Foods.

Under året har Kocklandslaget genomfört ett tiotal varmköksupplagningar för publik. Dessa är viktiga träningstillfällen i skarpt läge som kompletterar de ordinarie träningarna där laget fokuserar mer på receptutveckling och att öva på tekniker. Under året blir menyn under varmköksupplagningarna mer och mer lik den som presenteras under VM. Efter varje upplagning justeras menyn efter gästernas synpunkter som skriftligen tas in och diskuteras inom laget.

- Vanligtvis sker upplagningarna i vårt träningskök på Electrolux huvudkontor, men som ett sista genrep har vi valt att lägga upplagningen i Paulig Foods fina kök, eftersom vi aldrig varit där tidigare. Det är stor skillnad på att jobba i ett kök man är van vid och ett som man nyss klivit in i. Utrustning och redskap står inte på samma platser och även om laget är vana vid att jobba i nya kök, så kommer den nya miljön påverka tiden i tävlingsmomentet. Det handlar om sekunder, men de där sekunderna är livsviktiga för slutresultatet och vi behöver därför öva på att hålla nere på dessa, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

 

Kort om Culinary World Cup
Culinary World Cup 2018 går av stapeln i Luxemburg den 24-29 november. Totalt 30 länder tävlar i två moment: Varmköket och Kalla Bordet.

  • Varmköket är en servering av lagets förbestämda meny åt sammanlagt 110 personer varav 10 slumpvis utvalda tallrikar går till juryn.
  • Kalla Bordet är en visningsbuffé med olika finger-foods, desserter, petit fourer, en choklad-socker-skulptur och ett showfat som består av olika terriner med garnityrer. Varje matbit på det kalla bordet doppas innan visning i ett tunt lager gelé för att hålla sig fin under hela utställningen. Detta bord bedöms enbart på utseende och teknik, så kallad visual taste.

Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet