Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför Culinary World Cup 2018, som hålls i Luxemburg den 24-29 november. Kocklandslaget har valt att genomföra upplagningen hos Paulig Foods som äger varumärket Santa Maria.

På Paulig Foods Stockholmskontor i Solna kommer kocklandslaget att laga upp sin varmköksmeny för 120 förväntansfulla gäster. I och med att detta blir Kocklandslagets sista träningstillfälle innan VM, blir det även den viktigaste, då kvalitén på maten ska hålla tävlingsstandard. Varmköksupplagningen i Paulig Foods fullt utrustade restaurangkök är en del i ett längre sponsorskap mellan varumärket Santa Maria och Svenska Kocklandslaget.

Santa Maria är sedan mer än 10 år tillbaka tillbaka sponsor till Svenska Kocklandslaget. Sponsorskapet är ett resultat av den gemensamma ambitionen att vara bäst på smaker och innefattar delar som receptkreation, demos, mässamarbeten och filmproduktioner. Samarbetet är dessutom ett sätt att få Santa Maria och kockvärlden att mötas, vilket ger upphov till många nya idéer.

- Vi är enormt stolta över sponsorskapet för Kocklandslaget. Det är ett långt samarbete som sedan start har känts självklart rakt igenom. Vi har gemensamma ambitioner för den svenska matkulturen, både för restaurangvärlden och för hemmakocken. Kocklandslaget skapar trenderna och vi sätter dem på var mans bord. Vi vill göra Sverige godare helt enkelt och att vi nu fått den stora äran att vara värdar för deras absolut viktigaste upplagning innan VM känns helt fantastiskt, säger Eva Berglie, Kommunikationschef på Paulig Foods.

Under året har Kocklandslaget genomfört ett tiotal varmköksupplagningar för publik. Dessa är viktiga träningstillfällen i skarpt läge som kompletterar de ordinarie träningarna där laget fokuserar mer på receptutveckling och att öva på tekniker. Under året blir menyn under varmköksupplagningarna mer och mer lik den som presenteras under VM. Efter varje upplagning justeras menyn efter gästernas synpunkter som skriftligen tas in och diskuteras inom laget.

- Vanligtvis sker upplagningarna i vårt träningskök på Electrolux huvudkontor, men som ett sista genrep har vi valt att lägga upplagningen i Paulig Foods fina kök, eftersom vi aldrig varit där tidigare. Det är stor skillnad på att jobba i ett kök man är van vid och ett som man nyss klivit in i. Utrustning och redskap står inte på samma platser och även om laget är vana vid att jobba i nya kök, så kommer den nya miljön påverka tiden i tävlingsmomentet. Det handlar om sekunder, men de där sekunderna är livsviktiga för slutresultatet och vi behöver därför öva på att hålla nere på dessa, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

 

Kort om Culinary World Cup
Culinary World Cup 2018 går av stapeln i Luxemburg den 24-29 november. Totalt 30 länder tävlar i två moment: Varmköket och Kalla Bordet.

  • Varmköket är en servering av lagets förbestämda meny åt sammanlagt 110 personer varav 10 slumpvis utvalda tallrikar går till juryn.
  • Kalla Bordet är en visningsbuffé med olika finger-foods, desserter, petit fourer, en choklad-socker-skulptur och ett showfat som består av olika terriner med garnityrer. Varje matbit på det kalla bordet doppas innan visning i ett tunt lager gelé för att hålla sig fin under hela utställningen. Detta bord bedöms enbart på utseende och teknik, så kallad visual taste.

Arlandas bästa caféer

Övrigt Varje år konsumeras cirka 500 miljarder koppar kaffe världen över…
21 Nov, 2018

Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet