Hem NyheterVinnyhet Santedame Chianti Classico – den heliga damen

Santedame Chianti Classico – den heliga damen

av Livets Goda

Nu lanseras en ny ekologisk Chianti Classico vid namn Santedame, även kallad ”den heliga damen”. Druvorna på vingården Santedame odlas ekologiskt i samklang med naturen. Att behandla denna unika vingård med respekt, passion och omsorg i minsta detalj är heligt för producenten Ruffino. 

-Santedame Chianti Classico har en medelstor doft med trevliga och nyanserade inslag av mörka körsbär, kanel, kryddor, och kakao. Smaken är medelfyllig med frisk syra och toner av körsbär, plommon, lingon, kakao, kanel och pinjenötter, säger Kajsa Malmborg Senior Brand Manager på Altia. -Etiketten på detta ekologiska vin pryds av den vackra fresken målad av renässanskonstnären Domenico Ghirlandaio, berättar Kajsa.

Santedame ägs av vinproducenten Ruffino som har en moderlig omsorg om sina vingårdar, naturen och miljön. De senaste åren har deras engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat avsevärt och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling. I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.

Vad det gäller vingårdsarbetet har man upprättat en handbok med metoder som minimerar användandet av kemikalier, samtidigt som man ökar jordmånens fertilitet och livskraft genom bland annat naturlig gödsel. Företagets miljöpolicy har stark inriktning på det ekologiska fotavtrycket rörande energiåtgång, utsläpp av växthusgaser och hushållning av vatten. Detta innebär bland annat att man satsar på nya vattenreningsanläggningar, men också på att anlägga våtmarker som på naturlig väg renar vinanläggningarnas spillvatten. Ruffino har samarbete med universitet i både Milano och Florens där man bland annat tar fram miljövänliga metoder för att bekämpa sjukdomar i vingården. Ruffino har fått erkännande för sina ansträngningar genom miljöcertifieringen ISO 14001.

Santedame Chianti Classico Organic finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Santedame Chianti Classico Organic
Ursprung: Chianti Classico, Toscana, Italien
Artikelnr: 50138
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Pris: 169 kr

Notis: Mitt i vingården finns ett vackert kapell från 1400-talet som ståtar med en fresk föreställande Jungfru Maria.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING