Hem Vinvärlden SAS näst bäst i luften på vita viner

SAS näst bäst i luften på vita viner

av Livets Goda

Crusan Colombard Sauvignon Côtes de Gascogne, är vinet som kvalade in SAS på en andraplats för näst bästa vita vin. Endast lågprisbiolaget easyJet har ett vitt vin som skmakar bättre än SAS variant, allt enligt resesökmotorn Skyscanner.se. De har tillsammans med en testpanel, utsett de bästa vinerna som serveras världen över. Är du sugen på rödvin däremot bör du undvika SAS. Deras röda variant kvalade inte ens in på listan. I stället är det British Airways som toppar med sin argentinska Malbec. Panelen var överraskade över att två lågprisbolag tog plats på topp fem bland de vita vinerna. Bäst var Lous Mondeville Côtes Gascogne som serveras av easyJet och på femte plats kom Ryanair med sitt vita Garganega Trebbiano Villa Gardini från Italien. Panelen bestod av vinkännare och resenärer från sju länder. Dessa fick blindtesta tolv vita och lika många röda viner som serveras av flygbolag världen över. Dessa fick de sedan betygsätta på en tiogradig skala. – För många resenärer är det allt viktigare att få ut så mycket som möjligt av sin resa även under själva flygturen. Resultatet visar att många av flygbolagen håller hög kvalitet på sina viner. SAS kan vara stolta över sin andraplats samtidigt som lågprisbolagens höga placeringar visar att konkurrensen är hård. Vårt test visar tydligt att ett högt pris på resan inte alltid ger det bästa vinet, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.se. KLM och Virgin är de enda bolagen som lyckades komma in på topp fem med både sina röda och vita viner. – Innan testet hade jag mycket höga förväntningar på flygbolag som Emirates som satsar mycket både på vin och mat ombord. Men den största överraskningen var den höga klassen på lågprisbolagens viner. Det är imponerande att både easyJets och Ryanairs vita viner är med på topp fem listan, säger James Cave, Skyscanners vinexpert och redaktör för bloggen regularwino.com. Flygbolagen har en hel del att tänka på när de väljer ut vilket vin som serveras ombord. Smaklökarna reagerar annorlunda på 10 000 meters höjd och det kan vara svårt att servera vinet med exakt rätt temperatur. Vinet kan inte heller luftas på samma sätt i kabinen eftersom luften inte har lika mycket syre.

RELATERAD LÄSNING