Hem NyheterNyhet WB SAS väljer Norr

SAS väljer Norr

av Christoffer Enquist

I januari lanseras drycken Norr från social impactbolaget Norr Company hos Scandinavian Airlines. Drycken kommer tillhöra SAS dryckessortiment och kommer bland annat att serveras ombord på de nya flygplanen Airbus A350.

SAS+Norr

Norr lanserades 2018 med en ambitiös vision – att ingen i världen ska dö av vätskebrist. Bolaget arbetar med ett One-for-One koncept: för varje såld Norr donerar man en enhet vätskeersättning och en zinktablett till de personer i världen som behöver det som mest. Tillsammans med SAS kommer Norr Company att kunna accelerera expansionen och därmed volymen av donationer.

– Vi är otroligt glada över att ha kunna erbjuda Norr i vårt sortiment ombord på våra långdistansflyg. Drycken från Norr är ett perfekt alternativ till våra resenärer för att återställa vätskebalansen när de reser långt med oss. Den kommer hjälpa våra resenärer till ett mer hälsosamt alternativ när de reser med oss. Konceptet med One-for-One, känns modernt, medvetet och är helt i linje med våra värderingar på SAS, säger Anna Haxne, Product Manager Food & Beverage, SAS Onboard Products & Customer Insights

Norr har funnits i butikshyllorna i drygt två år och har redan sålt över 1,5 miljon flaskor och burkar.

– Det känns fantastiskt kul och vi är väldigt stolta över att SAS har valt att ta in Norr i sitt sortiment. Att SAS nya flygplan dessutom kommer att reducera koldioxidutsläppen markant är något som känns extra bra då vi är ett bolag med hållbarhet i vårt DNA. Vi på Norr jobbar efter en One-for-One modell där vi för varje såld produkt skänker en enhet vätskeersättning till de som behöver det som mest i världen, säger Christian Nordenborg, grundare Norr Company.

Se film från Rädda Barnen i samarbete med Norr Company >>

Se film från Unicef i samarbete med Norr Company >>

Återförsäljare: Pressbyrån, 7 Eleven, Preem, Convini, ICA, Hemköp, City Gross samt andra utvalda återförsäljare.

Fakta kring drycken: Norr är en törstsläckare, laddad med salter och endast naturliga aromer som kommer i två versioner. En PET flaska stilla och sockerfri kolsyrad burk.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING