Hem Vinvärlden Sätt Guldkulakant på tillvaron med en seriös champagne!

Sätt Guldkulakant på tillvaron med en seriös champagne!

av Livets Goda

Bakom Champagnen Guldkula så återfinns bland annat Håkan då och ett gäng finansiärer men den som väljer ut vinerna från en handfull champagneproducenter och bedömer kvaliteten är ingen mindre än Richard Juhlin. I den andra utgåvan av Premier Cru Brut så är blenden 73 procent pinot noir från främst grand cru-lägen i pinotfästet Mailly medan resten är chardonnay från Le Mesnil. Resultatet? Riktigt bra skumpa!

Niklas om champagnen Guldkula Premier Cru Brut
Trots att chardonnayn inte spelar förstafiol här så gör den sig tydligt och snabbt tillkänna i doften med nougatnötiga och brödiga toner, skolkrita samt ett fint lime- och citrussyrligt instick. Med temperering så tar däremot de blommiga nyanserna vid och ett stänk röda äpplen indikerar att det här nog är en matvänlig champagne, något som smaken bekräftar.

”Resultatet? Riktigt bra skumpa!”

För här bjuds det skalstram stenfrukt, fin fyllighet och en torr känsla med limesyrligt fäste i en pigg och fräsch stil som klingar av rent i eftersmaken. En försiktig rostad ton kompletterar. Kanske man kunde önskat mer längd men det kompenseras å andra sidan av det i övrigt så positiva intrycket.

Intrycket: 90 LGP

Guldkula Premier Cru Brut
Guldkula Premier Cru Brut kostar 299 kronor och har artikelnummer 73077 (12%). Just nu finns vinet i 61 Systembolagsbutiker och till de övriga beställer man vinet utan extra kostnad. Detta kan göras här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING