Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Livets Goda 16 Sep, 2019
Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar Scan ”Våra bästa köttbullar”. Smaken är i fokus och med sin textur och höga kötthalt (98%) har målsättningen varit att skapa en känsla av hemlagat. Svensk nötbringa och sidfläsk, schalottenlök och rödvin är hemligheten bakom Scans nya premiumköttbulle.

Genom noggranna tillagningsprocesser och smakprovningar har köttbullarna fått sin textur och smakbalans. För att uppnå absolut finaste kvalitet valdes rena styckningsdetaljer ut och den slutgiltiga kombinationen landade i den lite magrare nötbringan blandat med det lite fetare sidfläsket. Till det har vi tillsatt schalottenlök och rödvin för att ge en rund och fyllig smak. Till skillnad mot många andra köttbullar i färdigmatssortimentet har Scans ”Våra bästa köttbullar” tillagats på traditionellt stekbord, vilket ger en finare smak och en känsla av hemlagat.

- Våra finaste köttbullar är en hyllning till den goda smaken. Mitt tips är att steka köttbullarna gyllene i en klick smör för att ytterligare framhäva smak, textur och utseende. Mathantverk på några minuter är vardagslyx, säger Mathias Emilsson, Head Chef, Sommelier & Gastronomiskt ansvarig för HKScan Sverige.  

Med de nylanserade ”Våra bästa köttbullar” vill Scan stärka köttbullen som en av våra vardagsfavoriter och svensk matkultur. Produktnyheten vänder sig framför allt till den medvetna konsumenten som sätter svensk råvara och smak i första hand.


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet