Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Scan presenterar världens första Mini-julskinka

Scan presenterar världens första Mini-julskinka

av Livets Goda

Tradition möter den moderna familjen när Scan inför julen 2023 presenterar årets absolut minsta nyhet: Mini-julskinkan – en smakfull 800-gramsvariant av den klassiska färdigkokta Pigghamjulskinkan. Konsumenterna vill att julskinkan ska finnas i en mindre storlek eftersom vi idag firar jul fler än en gång. Här är Scans mini-julskinka den perfekta lösningen för både små och stora tillfällen. Mini-julskinkan finns i butik från och med vecka 47.

Idag firar vi inte bara jul på självaste julafton, som historiskt sett har varit en självklar tradition. Det är inte så konstigt eftersom familjekonstellationerna idag ser väldigt annorlunda ut om man jämför med bara för några år sedan. Därför har efterfrågan på en mindre julskinka ökat.

Ny statistik från Scan visar att hela 34 procent av hushållen köper mer än en julskinka i juletider. För att möta detta konsumentbeteende, lanserar Scan nu en 800 grams mini-julskinka anspassad för glöggminglet, den lilla familjen eller när som helst när man vill samlas och fira lilla julafton tillsammans. Det moderna sättet att leva och fira jul på har förändrat behovet hos konsumenterna.

Skivad julskinka har banat väg för en tidig start av julen, och med nyheten mini-julskinka breddas sortimentet ytterligare. Scan erbjuder därför nu ännu en produkt som är skräddarsydd efter denna livsstil, där även den miljömedvetne som ogillar att slänga mat kan njuta av nygriljerad skinka.

–  Idag firar vi inte bara jul på självaste julafton utan ofta vid fler tillfällen i olika konstellationer, med familj och vänner. Det är ett nytt sätt att fira jul på, som driver oss att köpa mer än en julskinka. Vi vill att alla ska kunna glädjas åt smakfull julskinka direkt från ugnen och därför har vi tagit fram en mini-julskinka som passar perfekt till alla julfiranden – stort som smått, säger Per Dalborg, kategorichef på HKScan.

Mini-julskinkan är det senaste tillskottet i produktfamiljen bland Scans julskinkor. Scan fortsätter att omdefiniera matupplevelserna genom att lyssna på konsumenternas önskemål och behov. Mini-julskinkan är ett bevis på Scans förmåga att förena tradition med innovation för att skapa fler njutbara stunder under julen – för alla.

NYHET 2023 – Färdigkokt Mini-julskinka 800g

Scan Piggham färdigkokt Julskinka Mini väger ca 800 g. Skinkan är gjord på svensk skinkrostbiff som är nätad och färdigkokt. Genom att koka skinkan i påse så bevaras saftigheten och smaken. Alla våra grisar är uppfödda på svenska gårdar. Rekommenderat pris är 119 kr/kg.

RELATERAD LÄSNING