Scandic lanserar vegansk hamburgare på menyn

Livets Goda 11 Jun, 2018
Mat och Restaurang I september utökar Scandic sin meny med en vegansk burgare - hundra procent växtbaserad. Lanseringen gör hotellkedjan till Europas första att erbjuda en klimatsmart hamburgare på menyn, vilket går helt i linje med hotellkedjans fokus på hållbarhet.



Som ett komplement till sin Scandicburgare på klassikermenyn samt övriga matutbud erbjuder Scandic i augusti det veganska alternativet Beyond Burger, en hamburgare som är till hundra procent växtbaserad och beskrivs som framtidens protein. Bakom produkten ligger den amerikanska tillverkaren Beyond Meat, som efter många års forskning har tagit fram världens första växtbaserade hamburgare.

- Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige.

Företaget Beyond Meat startades av Ethan Brown som har baserat utvecklingen av produkten på att det snabbaste sättet att bidra till skillnad gällande klimat och miljö, är via det som serveras på tallriken. Beyond Burger är gjord av enkla, färska växtbaserade ingredienser. Ärtor ger proteinet, rödbetor ger den röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse tillför saftighet. Resultatet är en burgare fullpackad med protein och helt fri från soja, gluten och kolesterol.

- Vårt arbete kring klimatsmarta lösningar och hållbarhet är något som är av stor vikt för oss och som är under konstant utveckling. Den mat vi serverar i våra restauranger utgör inget undantag utan är en viktig del av vårt arbete kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Att Scandic dessutom blir den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn, är något som vi är extra stolta över, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic.

Scandics nya veganska hamburgare kommer att finnas på menyn i början på september och är sammansatt av växtbaserade Beyond Burger samt tillbehör framtagna av Scandics kulinariska team. I Scandics övriga matutbud finns sedan tidigare även ett flertal vegetariska alternativ.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet