Scandic lanserar vegansk hamburgare på menyn

Livets Goda 11 Jun, 2018
Mat och Restaurang I september utökar Scandic sin meny med en vegansk burgare - hundra procent växtbaserad. Lanseringen gör hotellkedjan till Europas första att erbjuda en klimatsmart hamburgare på menyn, vilket går helt i linje med hotellkedjans fokus på hållbarhet.



Som ett komplement till sin Scandicburgare på klassikermenyn samt övriga matutbud erbjuder Scandic i augusti det veganska alternativet Beyond Burger, en hamburgare som är till hundra procent växtbaserad och beskrivs som framtidens protein. Bakom produkten ligger den amerikanska tillverkaren Beyond Meat, som efter många års forskning har tagit fram världens första växtbaserade hamburgare.

- Vi har sett på ett veganskt alternativ till vår populära Scandicburgare under en längre tid och när vi kom i kontakt med Beyond Meat kände vi att de var helt rätt produkt för oss. Efterfrågan på vegetarisk och vegansk mat ökar och vi på Scandic vill att det ska finnas bra mat som tilltalar alla, oavsett kosthållning, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic i Sverige.

Företaget Beyond Meat startades av Ethan Brown som har baserat utvecklingen av produkten på att det snabbaste sättet att bidra till skillnad gällande klimat och miljö, är via det som serveras på tallriken. Beyond Burger är gjord av enkla, färska växtbaserade ingredienser. Ärtor ger proteinet, rödbetor ger den röda färgen och kokosolja och potatisstärkelse tillför saftighet. Resultatet är en burgare fullpackad med protein och helt fri från soja, gluten och kolesterol.

- Vårt arbete kring klimatsmarta lösningar och hållbarhet är något som är av stor vikt för oss och som är under konstant utveckling. Den mat vi serverar i våra restauranger utgör inget undantag utan är en viktig del av vårt arbete kring att bidra till en bättre miljö och en hållbar framtid. Att Scandic dessutom blir den första hotellkedjan i Europa att presentera en växtbaserad hamburgare på menyn, är något som vi är extra stolta över, säger Thomas Fankl, ansvarig Food and Beverage för Scandic.

Scandics nya veganska hamburgare kommer att finnas på menyn i början på september och är sammansatt av växtbaserade Beyond Burger samt tillbehör framtagna av Scandics kulinariska team. I Scandics övriga matutbud finns sedan tidigare även ett flertal vegetariska alternativ.


Parlansering från Sandhi Wines idag

Vin Månadens andra lansering av Små Partier på Systembolaget släpptes idag…
17 Aug, 2018

Succéölet Radio The Mothership Imperial IPA från Collective Arts får ny illustration av konstnär från London

Whisky och Bourbon Radio The Mothership från kanadensiska Collective Arts släpptes i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Innis & Gunn Gunnpowder IPA nu i systembolagets fasta sortment

Whisky och Bourbon I våras släppte Innis & Gunn Gunnpowder IPA i Systembolagets…
17 Aug, 2018

Sapporo Premium Lager släpps i systembolagets fasta sortiment

Whisky och Bourbon Sapporo Premium Lager är den ikoniska ölen från det japanska…
17 Aug, 2018

Frukten av nytänkande

Vin Deep Roots Riesling 2017 har producerats av tre vinmakare som…
16 Aug, 2018

ZUBR Premium - Prisbelönt tjeck med traditioner lanseras på Systembolaget 1 september

Whisky och Bourbon ZUBR Premium är en klassisk tjeckisk lager från den lilla…
16 Aug, 2018

Brobergs på turné

Whisky och Bourbon Välkommen till cigarrmiddag hos PM & Vänner i Växjö den…
16 Aug, 2018

Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken…
16 Aug, 2018

Mathias Dahlgren lanserar nytt lunchkoncept på Rutabaga

Mat och Restaurang Under hösten 2018 kommer Mathias Dahlgren att sälja take away-luncher…
16 Aug, 2018

MAX bräcker nya rekord som klimatpositiva – och hjälper festivalbesökarna att bli klimathjältar

Övrigt För tredje året i rad fanns MAX på plats på…
15 Aug, 2018

Meny för minskat matsvinn – Gotthards Krog och Martin & Servera i nytt samarbete

Mat och Restaurang – Vi vill fortsätta erbjuda Umeåbor och tillresta på bra,…
15 Aug, 2018

Levert Frères Bourgogne Chardonnay 2017 - Nu i beställningssortimentet

Vin Levert Frères är en av Bourgognes egendomar med anor från…
14 Aug, 2018

Altia i nytt samarbete med Hernö Gin

Whisky och Bourbon Altia blir exklusiv distributör för Hernö Gin. Samarbetsavtalet börjar gälla…
14 Aug, 2018

Mr Voon öppnar en Street Bar

Mat och Restaurang Stockholm får äntligen en riktig asiatisk street bar. Krögaren och…
14 Aug, 2018

Cool cabernet franc från Argentina hos Winefinder

Vin Vinet Serbal Cabernet Franc 2017, från producenten Bodega Atamisque, kommer…
14 Aug, 2018

Würzburger Stein Silvaner ”Grosses Gewächs” 2015 lanseras på Systembolaget

Vin Vingården Stein är en av Tysklands mest berömda och ligger…
14 Aug, 2018

Alvestaglass AB: Försäljningen ökade med 60%under juli jämfört med föregående år

Övrigt Under juli 2018 uppgick försäljningen till 13 221 tkr (8…
14 Aug, 2018

2019 års SMAD resa

Whisky och Bourbon 2011 genomfördes SMADs första skottlandsresa. Då var målet Islay och…
13 Aug, 2018

Hyllad årgång av Château de Beaucastel lanseras på Systembolaget

Vin För familjen Perrin började allt med Château de Beaucastel i…
13 Aug, 2018

Nyhet i snackshyllan: ’Linsbågar’ och flera nyheter från Estrella

Övrigt För dig som älskar ostbågar men vill ha något nytt…
13 Aug, 2018
Artikelarkivet