Hem Mat & Restaurang Scanpan CTX – bästa stekpannan 2019

Scanpan CTX – bästa stekpannan 2019

av Christoffer Enquist

Och förstaplatsen går till Scanpan – igen! För fjärde året i rad blir Scanpan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. Ännu en gång är det serien Scanpan CTX som kammar hem den prestigefyllda segern.

Scanpan – Bäst i test

Scanpan – Bäst i Test

2016 och 2017 blev Scanpan CTX bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. 2018 var det Scanpan Pro IQ:s tur att kamma hem segern. 2019? Då står Scanpan CTX återigen längst upp på prispallen!

Scanpans framgångssaga kan framförallt tillskrivas den slitstarka beläggning som du hittar hos samtliga av serierna. Scanpans beläggning heter Stratanium och anses vara den tuffaste beläggningen på marknaden. Man får en fantastisk stekyta utan att ens tillsätta fett, rengöringen har aldrig varit enklare och beläggningen står sig – även om om använder stålredskap. Beläggningen är dessutom helt fri från miljöfarliga PFOA-ämnen och PFOS-ämnen.

Ett utdrag ur Aftonbladets bedömning av testvinnaren Scanpan CTX:

”Och Scanpan fortsätter alltså att regera i och med att CTX snodde tillbaka i titeln i år. Trea av fyra titlar alltså, en riktig mästarpanna.”

Natasa Hodzic Jansson: ++++
– Rejäl, trevlig panna. Gräddar jämnt och ger en fin stekyta.

Johan Jureskog: +++++
– Kompakt och gedigen i handen och fantastisk balans. Gillar den rundade övergången från kanterna mot botten. Bra när du ska slunga grönsaker eller potatis.

Anders Levén: +++++
– Beläggningen är som ett mellanting av gjutjärn och släpp lätt. Känns väldigt stryktålig.

Scanpan CTX fick 5 plus.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING