Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Scanpan CTX – Bästa stekpannan 2020!

Scanpan CTX – Bästa stekpannan 2020!

av Livets Goda

Scanpans stekpannor står i en klass för sig. För femte året i rad blir Scanpan bäst i test i Aftonbladet stekpannetest. I år är det CTX-pannan som tar hem segern.

2016, 2017, 2019 och 2020… Scanpan CTX fortsätter att vara den hetaste pannan på marknaden. Stekpannan har nu vunnit fyra av de fem senaste årens test i Aftonbladet Plus. 2018 tog Scanpan Pro IQ tillfälligt över bucklan. Scanpans framgångssaga kan framförallt tillskrivas den slitstarka non-stick-beläggningen som finns på alla Scanpans belagda pannor. Beläggningen är unik i sitt slag. Det är extremt tålig, ger ett perfekt stekresultat och gör att pannan är otroligt enkel att hålla ren. Dessutom är den helt fri från miljöfarliga PFOA-ämnen och PFOS-ämnen.

TESTFAKTA
Aftonbladets stekpannetestare var Natasa Hodzic Jansson, Johan Jureskog och Anders Levén. Kockarna testade totalt 13 pannor, bland annat genom att steka fläskkotletter, riven potatis och hackad lök. De testade även hur lätta pannorna var att rengöra. Scanpan CTX fick fem plus av samtliga kockar. Så här löd motiveringarna:

Natasa Hodzic Jansson: +++++
”Shit, vad bra den är. Svårt att hitta några svaga punkter.”

Johan Jureskog: +++++
”Det är ett sådant tryck är du steker och värmen fördelar sig helt jämnt över botten.”

Anders Levén: +++++
” Överlägsen igen. Den klarar allt. En stekpanna blir nog inte bättre än så här.”

Testpanelen har även öst plus över andra stekpannor från Scanpan. I årets test hamnade nykomlingen Scanpan HaptIQ på en hedrande andraplats med fyra plus. År 2019 fick Scanpan TechnIQ en stark fyra.

Om du prenumererar på Aftonbladet Plus kan du ta del av testet i helhet här.

...

OM SCANPAN CTX

CTX står för ”Ceramic Titanium Extreme”. Namnet signalerar att detta är en serie som står i en klass för sig. Serien kombinerar en tuff non-stick-beläggning, som till och med tål att du använder stålredskap i pannan, med en borstad utsida i rostfritt stål.

Läs mer HÄR

RELATERAD LÄSNING