Scans egen styckmästare Benny Granqvist utsedd till årets Butcher

Livets Goda 26 Apr, 2019
Mat och Restaurang Under fredagen den 26 april annonserades Årets Butcher i the Butcher Prize. Vinnaren 2019 är Scans egen styckmästare Benny Granqvist som med sin passion att inspirera, utbilda och enbart leverera det allra bästa, kammar hem förstaplatsen.

Med följande motivering har Benny annonserats som vinnare och Årets Butcher:
”Vi tycker att Benny är en otroligt värdig vinnare av vårt pris! Han når ut med sin kunskap till många, hjälper en stor industri att kännas mer mänsklig och kan med sin enorma passion fortsätta att inspirera och förhoppningsvis sprida sin kunskap till både restauranger, butiker och privatpersoner.”

Benny håller regelbundet i utbildningar och besöker mässor och butiker där han bjuder på sin kunskap. Han är ett välkänt namn inom restaurangvärlden, vilket lett till att han har fått uppdraget att handplocka och välja ut extra fina styckdetaljer från Scans sortiment till några av landets främsta köttrestauranger. Han har även varit delaktig i arbetet bakom Scans stora digitala köttguide som innehåller kunskap om både styckdetaljer, djurslag och tillagning. Under 2018 lanserade Scan konceptet ”Styckmästarens utvalda” och även där var Benny engagerad i arbetet med att välja ut rätt styckdetaljer av nöt och lamm. Produktserien, som finns hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls, vill inspirera och skapa matglädje kring vårt svenska kött och vänder sig till både professionella och hemmakockar.

- Det är verkligen en stor ära att bli utsedd till årets Butcher! Jag är stolt över mitt yrke och känner ett enormt intresse och engagemang för svenskt kött och alla de kvaliteter som kommer med det. Det känns väldigt roligt att detta uppmärksammats och till och med tilldelats ett pris, säger Benny Granqvist, styckmästare för koncernen HKScan.

The Butcher Prize är ett pris som skapats av Lively Wines och Schwarz Wein i syfte att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion. Förhoppningen är också att kunna visa på all den kunskap som finns runt om i Sverige och prisa de som genom sitt hantverk lyckas inspirera och förändra vår köttkonsumtion. I juryn för tävlingen sitter krögaren och kändiskocken Christian Hellberg, matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo och författare till boken ”Meat cravings”.

I kampen om förstaplatsen till the Butcher Prize fanns även Karolina Wilczynska (Rosa Skattlådan) och Göran Svartengren (Restaurang Svartengrens) som finalister.


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet