Scans egen styckmästare Benny Granqvist utsedd till årets Butcher

Livets Goda 26 Apr, 2019
Mat och Restaurang Under fredagen den 26 april annonserades Årets Butcher i the Butcher Prize. Vinnaren 2019 är Scans egen styckmästare Benny Granqvist som med sin passion att inspirera, utbilda och enbart leverera det allra bästa, kammar hem förstaplatsen.

Med följande motivering har Benny annonserats som vinnare och Årets Butcher:
”Vi tycker att Benny är en otroligt värdig vinnare av vårt pris! Han når ut med sin kunskap till många, hjälper en stor industri att kännas mer mänsklig och kan med sin enorma passion fortsätta att inspirera och förhoppningsvis sprida sin kunskap till både restauranger, butiker och privatpersoner.”

Benny håller regelbundet i utbildningar och besöker mässor och butiker där han bjuder på sin kunskap. Han är ett välkänt namn inom restaurangvärlden, vilket lett till att han har fått uppdraget att handplocka och välja ut extra fina styckdetaljer från Scans sortiment till några av landets främsta köttrestauranger. Han har även varit delaktig i arbetet bakom Scans stora digitala köttguide som innehåller kunskap om både styckdetaljer, djurslag och tillagning. Under 2018 lanserade Scan konceptet ”Styckmästarens utvalda” och även där var Benny engagerad i arbetet med att välja ut rätt styckdetaljer av nöt och lamm. Produktserien, som finns hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls, vill inspirera och skapa matglädje kring vårt svenska kött och vänder sig till både professionella och hemmakockar.

- Det är verkligen en stor ära att bli utsedd till årets Butcher! Jag är stolt över mitt yrke och känner ett enormt intresse och engagemang för svenskt kött och alla de kvaliteter som kommer med det. Det känns väldigt roligt att detta uppmärksammats och till och med tilldelats ett pris, säger Benny Granqvist, styckmästare för koncernen HKScan.

The Butcher Prize är ett pris som skapats av Lively Wines och Schwarz Wein i syfte att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion. Förhoppningen är också att kunna visa på all den kunskap som finns runt om i Sverige och prisa de som genom sitt hantverk lyckas inspirera och förändra vår köttkonsumtion. I juryn för tävlingen sitter krögaren och kändiskocken Christian Hellberg, matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo och författare till boken ”Meat cravings”.

I kampen om förstaplatsen till the Butcher Prize fanns även Karolina Wilczynska (Rosa Skattlådan) och Göran Svartengren (Restaurang Svartengrens) som finalister.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet