Hem Vinvärlden Schloss Johannisberg – nya årgångar på Systembolaget

Schloss Johannisberg – nya årgångar på Systembolaget

av Livets Goda

Schloss Johannisberg i Rheingau är ett av de absolut mest klassiska vinhus som enbart producerar rieslingviner. Under en kortare sträcka på cirka 50 kilometer så flyter floden Rhen i öst-västlig riktning. Vid denna flodkrök ligger slottet Johannisberg.

Rieslingdruvorna frodas i den 50 hektar stora enskilda vingården Schloss Johannisberg som är belägen från 114 upp till 182 meter över havet på den 50:e breddgraden vilket historiskt var den nordliga klimatgränsen för vinodling, och hör till den svalare delen av Tyskland. Området har en mycket bra geologisk komposition för rieslingdruvan som är den enda druvan som odlats här under de senaste trehundra åren.

Den fullt rundade 50 hektar stora vingården omsluter Johannisbergs slott i en halvcirkel och sluttar ner till Rhen i terrasser mot söder. Jorden kännetecknas av Taunus kvartsit med ett överdrag bördig lerjord och lager av lössjord, samt en liten mängd/del järndioxid, vilket ger jorden en rödaktig nyans.

Huset har även en egen skog på trehundra hektar som ligger norr om Schloss Johannisberg. Träet från ekarna som kommer från området används som råvara för att producera fat som man använder i sin vinproduktion. Träets naturliga struktur och ingredienser påverkar karaktären och kvaliteten på husets bästa Riesling.

Schloss Johannisberg – nya årgångar på Systembolaget 

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Husets sortiment på Systembolaget finner man HÄR >>

Relaterad läsning;

11 årgångar Schloss Johannisberg Rotlack Kabinett 1973-2018 >>

Schloss Johannisberg Library Collection på Systembolaget >>

Tartar på renfilé, brynt smör, pepparrot och soja till lysande GG-riesling >>

Kokoskrämig & kryddhet wok med scampi, pak choi, böngroddar >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING