Sebastian Schauermann vill få fler till en grönare vardag

Livets Goda 6 Sep, 2018
Mat och Restaurang Kock, restaurangägare, författare, TV-personlighet, krögare och matstylist. Och grundare till Taku-Taku, Sveriges första veganska snabbmatskedja. Den 18 september släpper nu Sebastian Schauermann nya kokbokboken Vegansk snabbmat – Streetfood för alla (Norstedts Förlag). I nya boken har han samlat restaurangens populäraste rätter och såser för alla som på ett enkelt och roligt sätt vill komplettera sin kost med ett gott, klimatsmart och grönare alternativ.



I Vegansk snabbmat ges inspirerande, handfasta tips och råd på hur vi kan äta vegansk och klimatsmart mat. Recepten har sitt ursprung från gatans kök i olika delar av världen, med moderniserade streetfoodklassiker varvade med Sebastian Schauermanns egna innovationer och recept.

- Vegansk mat är den mest inkluderande av alla, plantbaserat utesluter ingen, oberoende dieter och religioner, konstaterar Sebastian Scheuermann. Nu vill jag tillgängliggöra lättlagade, och framför allt goda, alternativ för alla om vill få in mer grönt i sin vardag.

Recepten i Vegansk snabbmat – Streetfood för alla inkluderar kombinationer som kan fånga den mest skeptiska köttätaren med rätter som Bhangra Tacos, Ssäm och Tempel Bowls. Till det ges en rad tips och råd för tillhörande såser, pickles och salsa. Alla recept tillagas på 100% naturliga råvaror. Schauermann vill se fler köttätare få in grönt i sin vardag, och förstå att vegansk mat är allt annat än tråkig.

- Jag äter själv kött även om jag idag har fler gröna dagar i veckan. Och jag brinner för att få fler allätare att äta mer grönt som gör gott för såväl människan som vår planet, säger Schauermann.

Vegansk snabbmat – Streetfood för alla är Schauermanns femte kokbok – men den första med endast plantbaserade recept.

Om Sebastian Schauermann
Efter många år på nacken på flera av Stockholms populäraste krogar, däribland som kökschef på Rolf’s Kök och som delägare i FOOD, kom det första steget in i rampljuset 2016 med kokboken 100 Fingerfood. 2017 öppnade han sedan första Taku-Taku-restaurangen, som snabbt skulle visa sig vara rätt tänk vid rätt tidpunkt med ett gott och tydligt erbjudande. Redan i januari 2018 belönades han med vinsten i Fastfood Awards samt fick en nominering till prestigefyllda DN Gulddraken. Och med ambitionen att lära alla att vegansk mat är riktigt gott, har han på bara drygt ett år gått från idé med noll kronor i kassan till fyra restauranger och en crowd-funding som på kort tid drog in målbeloppet på 12 miljoner kronor. Och i redan i höst kommer boken baserad på flera av restaurangens populäraste rätter.

Foto: Fabian Björnstjärna.


Roodeberg Vision - årets blending-tävling!

Vin Den 9 september är det dags för årets blending-tävling! Handplockade…
25 Jun, 2019

Nu öppnar Göteborgs första viltrestaurang

Mat och Restaurang Från 30 augusti kan man njuta av mat från skog,…
25 Jun, 2019

Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av…
25 Jun, 2019

En god öl att förgylla sommaren med

Whisky och Bourbon Inför sommarens alla varma och goda stunder så tipsar vi…
25 Jun, 2019

Brooklyn Brewery etablerar sig i dagligvaruhandeln – två nya öl på hyllorna

Whisky och Bourbon Brooklyn Brewery presenterar nu två nyheter i dagligvaruhandeln – alkoholfria…
25 Jun, 2019

Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen…
25 Jun, 2019

Axfoods kedjor slutar sälja engångsgrillar

Mat och Restaurang Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. Beslutet…
25 Jun, 2019

Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar…
24 Jun, 2019

Taco Bar öppnar i Sandviken

Mat och Restaurang Taco Bar fortsätter att expandera och öppnar ny restaurang i…
24 Jun, 2019

De kan vinna titeln Årets Konditor 2019

Mat och Restaurang Uttagningen till finalen av Årets Konditor 2019 är avgjord och…
24 Jun, 2019

Chateau Musar 2012

Vin I juli kommer Chateau Musar med en ny, exklusiv årgång…
24 Jun, 2019

Polarbröds Margareta Jonsson tilldelades H.M. Konungens medalj

Mat och Restaurang Margareta Jonsson hedrades för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv…
24 Jun, 2019

Mat.se först med klimatsmarta sökningar

Mat och Restaurang Nästan 30 procent av kunderna säger ja till att bli…
24 Jun, 2019

Gordon's Pink öppnar upp sommarkiosk i sommar

Whisky och Bourbon Den här sommaren kommer Gordon’s Pink ge sig ut på…
24 Jun, 2019

Läraren Jimmy Wollberg – en av tre göteborgare som kan vinna Årets konditor

Mat och Restaurang Tre av fem finalister i Årets konditor 2019 är från…
24 Jun, 2019

Bastard Burgers till Väsby

Mat och Restaurang Norrland förstärker Norrort. Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar i Väsby Centrum.…
24 Jun, 2019

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

Mat och Restaurang Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen…
24 Jun, 2019

De bästa matfestivalerna i Europa 2019

Övrigt Mat är ett internationellt språk som inte bara har kraften…
20 Jun, 2019

Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten

Mat och Restaurang Lagom till högsommarvärmen lanserar Nespresso två nya iskaffe, framtagna med…
20 Jun, 2019

5 klassiska drycker man aldrig ser på ett casino

Övrigt Vi det här laget vet de flesta vad man kan…
20 Jun, 2019
Artikelarkivet