Sebastian Schauermann vill få fler till en grönare vardag

Livets Goda 6 Sep, 2018
Mat och Restaurang Kock, restaurangägare, författare, TV-personlighet, krögare och matstylist. Och grundare till Taku-Taku, Sveriges första veganska snabbmatskedja. Den 18 september släpper nu Sebastian Schauermann nya kokbokboken Vegansk snabbmat – Streetfood för alla (Norstedts Förlag). I nya boken har han samlat restaurangens populäraste rätter och såser för alla som på ett enkelt och roligt sätt vill komplettera sin kost med ett gott, klimatsmart och grönare alternativ.



I Vegansk snabbmat ges inspirerande, handfasta tips och råd på hur vi kan äta vegansk och klimatsmart mat. Recepten har sitt ursprung från gatans kök i olika delar av världen, med moderniserade streetfoodklassiker varvade med Sebastian Schauermanns egna innovationer och recept.

- Vegansk mat är den mest inkluderande av alla, plantbaserat utesluter ingen, oberoende dieter och religioner, konstaterar Sebastian Scheuermann. Nu vill jag tillgängliggöra lättlagade, och framför allt goda, alternativ för alla om vill få in mer grönt i sin vardag.

Recepten i Vegansk snabbmat – Streetfood för alla inkluderar kombinationer som kan fånga den mest skeptiska köttätaren med rätter som Bhangra Tacos, Ssäm och Tempel Bowls. Till det ges en rad tips och råd för tillhörande såser, pickles och salsa. Alla recept tillagas på 100% naturliga råvaror. Schauermann vill se fler köttätare få in grönt i sin vardag, och förstå att vegansk mat är allt annat än tråkig.

- Jag äter själv kött även om jag idag har fler gröna dagar i veckan. Och jag brinner för att få fler allätare att äta mer grönt som gör gott för såväl människan som vår planet, säger Schauermann.

Vegansk snabbmat – Streetfood för alla är Schauermanns femte kokbok – men den första med endast plantbaserade recept.

Om Sebastian Schauermann
Efter många år på nacken på flera av Stockholms populäraste krogar, däribland som kökschef på Rolf’s Kök och som delägare i FOOD, kom det första steget in i rampljuset 2016 med kokboken 100 Fingerfood. 2017 öppnade han sedan första Taku-Taku-restaurangen, som snabbt skulle visa sig vara rätt tänk vid rätt tidpunkt med ett gott och tydligt erbjudande. Redan i januari 2018 belönades han med vinsten i Fastfood Awards samt fick en nominering till prestigefyllda DN Gulddraken. Och med ambitionen att lära alla att vegansk mat är riktigt gott, har han på bara drygt ett år gått från idé med noll kronor i kassan till fyra restauranger och en crowd-funding som på kort tid drog in målbeloppet på 12 miljoner kronor. Och i redan i höst kommer boken baserad på flera av restaurangens populäraste rätter.

Foto: Fabian Björnstjärna.


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet