Hem NyheterNyhet WB Seedlip och Trendspaning

Seedlip och Trendspaning

av Livets Goda

Få har väl missat trenden med alkoholfria och lågalkoholhaltiga drycker (No or Low alcohol) som under flera års tid växt kraftigt i både Europa och Norden. I Sverige är nästan var tionde öl som säljs utan alkohol och försäljningen av alkoholfri öl ökade med 41 % 2018. I Danmark dubblades försäljningen samma år. Tydligt är att det är en ung medveten generation skandinaver som driver trenden genom ett starkt fokus på hälsa och hållbarhet.

Även om vin och öl är de vanligaste alternativen har även naturligt alkoholfria drycker som kombucha, té, must och tonic blivit alltmer populära. Den största snackisen senaste året är dock sprit utan alkohol. På norska festivalen Nordland Musikkfestuke kunde besökarna i somras beställa alkoholfri gin & tonic och Gordon’s Non Alco (färdigblandad GT utan alkohol) har på kort tid vunnit mark.

Om vi lyfter blicken utanför Norden är det Seedlip som lyckats bäst inom kategorin. Brittiska Seedlip är världens första destillerade alkoholfria spritdryck. Till den används enbart de finaste ingredienserna som naturen kan erbjuda och slutresultatet blir en smak som utgör en perfekt grund för alkoholfria drinkar. Seedlip kommer i tre utföranden: Garden 108, Spice 94 och Grove 42. Alla tre helt utan socker och sötningsmedel. Tillverkningsprocessen är lika komplex och tidskrävande som de flesta spritdrycker.

-De som väljer bort alkohol har länge förbisetts. Värden är noga med att välja rätt vin till maten, eller en trendig drink till kvällen medan alkoholfritt är något som många inte tänker på förrän i sista stund. Ofta erbjuds då läsk, alkoholfri öl eller en sötsliskig drink. Men med Seedlip öppnar sig nya möjligheter och du får alla gäster att känna sig inkluderade och uppvaktade, hälsar Charlotte Halsius Brand Ambassador Diageo Sverige och Norge.

-Som medvetna nordbor tar vi gärna hand om våra gäster på bästa sätt med alternativ till de som är vegetarianer, har allergier eller särskilda preferenser. Nu finns det möjlighet att erbjuda de som väljer alkoholfritt ett genomtänkt och värdigt dryckesval långt från läsk och juice. Det behöver inte vara avancerat, fortsätter Charlotte.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING