Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Semper Barnmat helt utan palmolja

Semper Barnmat helt utan palmolja

av Livets Goda

Under det senaste året har Semper som är marknadsledande på barnmat i Norden fasat ut palmolja i hela sortimentet för barnmat. Detta som ett led i att erbjuda så hållbar, näringsrik och god mat som möjligt. 2020 lanserar företaget ett åtagande där all barnmat ska vara fri från palmolja, och därmed har företaget en tydlig policy för palmolja.

Semper arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla barnmat, genom naturligt god och näringsriktig mat med bra råvaror och naturliga smaker. Att fasa ut palmolja har varit ett viktigt utvecklingsarbete under flera år, där vikten har legat på att hitta bra och näringsriktiga alternativ.

– Vi tycker att palmolja innehåller många bra egenskaper, men vi vet att föräldrarhar efterfrågat att vi i så stor utsträckning som möjligt ska erbjuda produkter utan palmolja. Vi har lyssnat och är stolta över att nu kunna berätta att hela sortimentet av barnmat och modersmjölksersättning är utan palmolja. I detta arbete har vi även ett gediget arbete med att upprätta våra åtaganden och har därför tagit fram en ny policy för palmolja, säger Catharina Tennefors, R&D and Quality Director.

Välling och gröt från Semper var först på marknaden med recept utan palmolja redan 2013 och nu har palmolja i modersmjölkersättning, tillskottsnäring samt mjölkdryck ersatts med mjölkfett. Det innebär att Semper nu kan erbjuda hela sitt kompletta barnsortiment – utan palmolja.

– Vårt fokus är att skapa det bästa för barnet, att ta ansvar utöver våra recept och produkter är en självklarhet och vi har många projekt igång för att göra vår mat bättre för våra minsta med omtanke om deras framtid. Ett annat exempel är att vi lanserar nya sortiment av vår barnmat med fler olika grönsaksalternativ, säger Catharina.

Mer information om hållbarhetsarbetet på Semper och den nya policyn för palmolja;
https://www.semper.se/h%C3%A5llbarhet-ansvar-policies/palm-oil-policy

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING