Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Senaste nytt från Restaurangakademien

Senaste nytt från Restaurangakademien

av Livets Goda

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I och med att riktlinjerna ständigt uppdateras så ändrar vi också våra arbetssätt kontinuerligt. På vår hemsida uppdaterar vi informationen löpande.

För närvarande är vi tvungna att skjuta fram längre utbildningar som startar nu eller inom den närmaste perioden, till exempel Grunderna inom vin som har fått nytt startdatum 19 maj och vår Ostutbildning som är framflyttad till i höst eller nästa vår.

Endagars- och kvällskurser genomför vi så länge riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten tillåter (senaste uppdatering fredag 27 mars 2020). Nedan presenteras ett urval av de kurser som vi i dagsläget planerar att hålla.

Våra studenter, kursledare och vänner i restaurangbranschen går igenom en tuff tid och många har börjat erbjuda fantastiska take away-lådor. Nyttja gärna denna unika möjlighet att både sätta guldkant på fredagsmyset hemma och göra en god gärning.

I dessa dystra tider försöker jag glädjas över att våren har kommit och att solen skiner!

Varma hälsningar
Hanna Halpern, vd Restaurangakademien

Kommande kurser

Sushi och Dumplings – det bästa från Japan
Den här dagen fördjupar vi oss i varmt och kallt från Japan! Vi inleder med sushi och går igenom allt från riskokning till tekniker, olika typer av sushi och hur fisken ska hanteras. Sedan gör vi dumplings och ger oss på olika fyllningar och tillagningsmetoder som att fritera, ånga och bräsera.
Kursledare: Joakim Lundblad
Datum: 28 mars

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Vegetariskt med Årets Kock 2018
Bladgrönsaker, blomgrönsaker, rotfrukter, baljväxter, stenfrukter, kål, potatis, betor… Vi kan hålla på i all oändlighet!
Här kommer Årets Kock 2018, David Lundqvist, guida oss genom växtriket och modern vegetarisk matlagning. Kursen riktar sig till dig som vill äta mer vegetarisk kost och utveckla din kunskap, teknik och smakpalett.
Datum: 29 mars, 2 maj. 23 maj eller 24 maj

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Nyhet – Vegansk matlagningskurs 2.0
På den här kursen tar vi nästa steg i att laga veganskt. Har du gått Maximillian Lundins första vegankurs så kommer du att se utvecklingen, men du kan såklart gå denna kurs direkt. Fokus är att laga nyttig mat med mer utvecklade recept och smaker.
På menyn finner vi bland annat lyxrisotto, tacos, lasagne, brownies och flera bra tips för att klara en mer hållbar matlagning hemma!
Datum: 18 april

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Kvällskurs i såser
Hur räddar du din spruckna bearnaise? Hur balanserar du smakerna efter att ha kryddat för mycket? Hur reder du såsen? Hur påverkas såsens färg av värme?
Under den här kvällen går vår kökschef och såsexpert Julius Wallmo igenom allt om såser!
Datum: 28 april eller 2 juni

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Lär dig konsten att stycka kött
Det finns flera vinster med att kunna hantera helt kött. Bland annat den goda fonden som utgör grunden i många såser och soppor. Idag går vi igenom både styckning av hela djur och tillagning av de olika styckningsdetaljerna.
Kursledare: Magnus Albrektsson
Datum: 17 maj

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Lyckas vid grillen i sommar!
Med rätt hand och teknik har kött såväl som fågel, fisk, skaldjur och grönsaker sin givna plats på grillen. Det finns oanade möjligheter för den som vågar gilla att grilla!
På den här kursen går Magnus igenom de senaste trenderna och okonventionella tekniker. Det blir träkol-, gas- och rökgrillning.
Kursledare: Magnus Albrektsson
Datum: 30 maj, 13 juni eller 14 juni

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Nyhet –Kurs i fermentering och konservering
Fermentering och konservering tillhör världens äldsta metoder för att bevara mat. Under den här kursen kommer vi bland mycket annat att mjölksyra och pickla en mängd grönsaker, göra surkål och konservera fisk. Vi ger oss också på kombucha och kefir.
Kursledare: Claes Grännsjö och Max Inazawa
Datum: 7 juni

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

Ansökan är öppen för Yh-Internationell Sommelier!
Nu är vi på jakt efter nästa kull studenter till vår Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier. Utbildningen sträcker sig över ett läsår och är kostnadsfri och CSN-berättigad med 16 veckors praktik. Ansökningsperioden pågår fram till den 8 juni.
Kursstart: 14 augusti

LÄS MER OCH ANSÖK HÄR >>

Ny start för Sommelier Steg 1
Vår klassiska Sommelierutbildning är indelad i två steg med föreläsningar en dag per vecka. Du väljer själv om du vill läsa båda stegen eller nöjer dig med det grundläggande Steg 1.
Vid varje tillfälle serveras en vällagad lunch som matchar dagens tema då du också får kunskap i mat och dryck i kombination.
Samarbete med Resurs Bank för dig som önskar delbetala kursavgiften.
Kursstart: 25 augusti

LÄS MER OCH BOKA HÄR >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING