Seriös & riktigt god Bourgogne för inga pengar alls!

Livets Goda 26 Jun, 2019
Vin Bouchard Père et Fils är ett anrikt namn i Bourgogne, ett namn som de flesta av oss är väl bekanta med. Idag den största firman i Côte d'Or med sina 130 hektar, något som visserligen inte skulle definieras som särskilt stort på andra håll men nu trampar vi i burgundisk mark. Fast det som imponerar mest med Bouchard är ändå den kvalitet som firman håller över hela linjen, från instegsvin till Grand Cru.Det är klart att det himlas lite extra med ögonen när lägen som Corton-Charlemagne, Montrachet eller exempelvis Bouchards Beaune Grèves Vignes de l'Enfant Jésus kommer på tal. Namn som andas klass, historia, längtan och förväntningar. Men en seriös producent vet också med sig att det som ofta definierar dem och bygger renommé är kvalitativa instegsviner - som La Vignée vilket är veckans LG-tips.

"...ett riktigt bra Bourgogneköp"


Livets Goda om 2017 La Vignée från Bouchard
Alltså, vi gillar verkligen La Vignée i 2017! Det ännu ungdomliga doftspektrumet inleder något försiktigt med järniga nyanser men det tar inte särskilt många minuter innan det vecklas ut fint och bjuder på blommiga inslag, saftiga körsbär, lingon och sandelträ i klassisk pinot-anda.

Smaken är finstämd, överraskande stram och där syrliga skogsbär samt körsbär förstärker fräschören. En hint av kryddighet, blott runt en femtedel av vinet ligger i fat, försiktiga tanniner och viss täthet och längd gör detta till ett riktigt bra Bourgogneköp. Servera det lätt kylt, runt 14 C, så förstärker du friskheten.

Intryck: 90/100 LGP

Bouchards 2017 La Vignée har artikelnummer 5421, kostar 139 kronor och finns i skrivande stund i närmre 40 Systembolagsbutiker. Till resten kan du beställa vinet utan extra kostnad och det görs enkelt här >>


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet