Hem Vinvärlden Seriös & riktigt god Bourgogne för inga pengar alls!

Seriös & riktigt god Bourgogne för inga pengar alls!

av Livets Goda

Det är klart att det himlas lite extra med ögonen när lägen som Corton-Charlemagne, Montrachet eller exempelvis Bouchards Beaune Grèves Vignes de l’Enfant Jésus kommer på tal. Namn som andas klass, historia, längtan och förväntningar. Men en seriös producent vet också med sig att det som ofta definierar dem och bygger renommé är kvalitativa instegsviner – som La Vignée vilket är veckans LG-tips.

”…ett riktigt bra Bourgogneköp”


Livets Goda om 2017 La Vignée från Bouchard
Alltså, vi gillar verkligen La Vignée i 2017! Det ännu ungdomliga doftspektrumet inleder något försiktigt med järniga nyanser men det tar inte särskilt många minuter innan det vecklas ut fint och bjuder på blommiga inslag, saftiga körsbär, lingon och sandelträ i klassisk pinot-anda.

Smaken är finstämd, överraskande stram och där syrliga skogsbär samt körsbär förstärker fräschören. En hint av kryddighet, blott runt en femtedel av vinet ligger i fat, försiktiga tanniner och viss täthet och längd gör detta till ett riktigt bra Bourgogneköp. Servera det lätt kylt, runt 14 C, så förstärker du friskheten.

Intryck: 90/100 LGP

Bouchards 2017 La Vignée har artikelnummer 5421, kostar 139 kronor och finns i skrivande stund i närmre 40 Systembolagsbutiker. Till resten kan du beställa vinet utan extra kostnad och det görs enkelt här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING