Hem Vinvärlden Sex heta favoritviner för sommarkvällar

Sex heta favoritviner för sommarkvällar

av Livets Goda

Två röda kontraster

Barolo Fontanafredda (Nr 70227 / 199 kr)

Om du letar: Ett nyanserat sommarvin som inte är så kraftigt men som kräver att du ibland lyssnar på henne. Körsbär, rosor och jordgubbar och italiensk kärleksfull tjurighet behövs under varma dagar. Barolo, Italien.

Seghesio Sonoma Zinfandel (Nr 22562 / 209 kr)

Om du letar: Ett riktigt härligt grill- och trädgårdsvin och en LG-favorit med stor mörk frukt och läckerheter men fortfarande inom ramarna för ord som ”värdigt” och ”behärskat”. Sonoma County, USA.

 

Två vita

Marin Bianco (Nr 2287 / 129 kr)

Om du letar: Ett friskt vin med karaktär där gula äpplen, melon och stramhet bildar finessen. Perfekt till rena smaker när vi pratar havet och pasta på tallriken. Piemonte, Italien.

McManis Viognier (Nr 6290 / 99 kr)

Om du letar: Ett fruktigare vin som inte kräver någon manual. Stora smaker levererat med tropiska skönheter och fortfarande balanserat och väldigt läskande. Juice för vuxna. Kalifornien, USA.

 

För champagnetimmen

Gosset Grand Rosé Brut (Nr 7405 / 497 kr)

Om du letar: En livlig champagne på hög nivå med läckra inslag av smultron och röda äpplen och som passar lika bra till grillchipsen som att skåla in högtiden. Champagne, Frankrike. 

Langlois Crémant de Loire Brut (Nr 7404 / 139 kr)

Om du letar: Ett torrt mousserande utan smakavvikelser som faktiskt passar till det mesta på aperitifbordet. Ägs av ingen mindre än Bollinger-familjen och är en av utbudets mest dolda kvalitativa cremanter som går att poppa lite hur som helst. Loire / Frankrike.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING