Hem Whisky & Bourbon Shanky´s Whip – fortfarande syndigt god

Shanky´s Whip – fortfarande syndigt god

av Livets Goda

Shanky´s Whip: För ett tag sedan gjorde den smått fenomenala whiskeylikören Shanky’s Whip sitt intåg på Systembolaget, och här på redaktionen kunde vi inte annat än bli helt förtrollade av denna starkare likör. Med Shanky’s Whip blir de skyldiga njutningarna helt enkelt lite mindre skyldiga och betydligt mer njutbara…

Tydligen var Livets Goda-redaktionen inte de enda med fäbless för whiskeylikör då Shanky’s Whip sålde slut i ett nafs efter lanseringen förra året, och så har det fortsatt sedan dess. Huggsexan är förståelig då likören gjort succé och nått stor framgång inte bara på de brittiska öarna men även USA har insett hur en whiskeylikör ska smaka. För det är inte en traditionell gräddbaserad likör med malten i bakgrunden utan här känner vi verkligen smaken av whiskey i en kryddigt karamellig stil och med bra riv i eftersmaken. Skaparna bakom Shanky’s Whip ville inte heller göra ytterligare en vanlig spiced-whisky, de ville ha någonting som verkligen var gott och stack ut. De ville inte ha någon Irish Cream, de ville ha lite mer attityd och starkare vara. Resultatet är en till färgen mörk och förförande Irish Whisky Liqueur på 33 procent, fylld med karaktär.

Shanky´s Whip

Shanky´s Whip

Livets Goda om Shanky’s Whip

Då och dyker det upp nya, alkoholstinna drycker som är så där löjligt goda och furiöst användarvänliga i fråga om huruvida de ska intas svalt straight, som en iskall shots, som en on the rocks i ett bourbonglas, som en isad grogg med alternativt Coca-Cola-Pepsi-Dr Pepper, eller som drinkbas. En sådan sensation är Shanky’s Whip, en dryck som öppnar upp nya möjligheter.

När det kommer till smakprofilen ligger Shanky’s Whip inte långt ifrån en klassisk kaffelikör – kanske som Tia Maria’s avlägsna kusin – men med lite extra kraft och intensitet tack vare sin irländska whiskeybas. En vind av karamell, vaniljpuder, kolasmak och chokladrullade körsbärsäpplen skapar en symfoni av sötsaker, snyggt och elegant parerat av den generösa styrkan som är välintegrerad och där den kryddiga spänsten i slutet av resan de facto ger små tanniner och en ny dimension i upplevelsen.

Det är kort och gott banalt läckert och syndigt gott – som den där kaloririka efterrätten man egentligen inte borde unna sig, men som man inte kan motstå. Varför inte ge efter för frestelsen? Shanky’s Whip är den sortens njutning man inte bör missa.

Shanky’s Whip, 33%
Nr 54177 (700 ml) 329 kr
Irland

Shanky´s Whip finns i skrivande stund på 45 Systembolagsbutiker runtom i landet, men kan såklart beställas till föredragen butik HÄR

Inspireras gärna av: Fredagsdrinken: Doctor Whip it HÄR

RELATERAD LÄSNING