Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Livets Goda 25 Jun, 2019
Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen Nordaq Fresh Water - ett eget vattenfiltreringssystem - vilket betydde att hotellet slutade att köpa in flaskvatten till sina gäster. Nu har hotellet tappat sin miljonte flaska och har då minskat sitt koldioxidutsläpp med 540 ton, vilket motsvarar 216 tur och returresor till Thailand eller 836 till Mallorca för en person.

”Sheraton Stockholm var det första hotellet i världen att installera Nordaq’s mikrobryggeri för vatten. Bryggeriet har nu producerat över 1,000,000 flaskor stilla och kolsyrat Nordaq vatten och visar därmed på att lokalproducerad kvalitet och kvantitet kan gå hand i hand. Vi är hedrade över att kunna leverera det renaste premiumvattnet som finns, utan att belasta miljön”, säger Pelle Hallberg, vd på Nordaq Group.

”Innan Sheraton Stockholm installerade Nordaqs mikrobryggeri så köpte vi in buteljerat vatten från italienska och svenska producenter. Eftersom ambitionen att vara ett av Stockholms mest miljövänliga hotell är en prioritet för oss insåg vi snabbt fördelarna med att buteljera vattnet här på hotellet. Förutom att vi kan erbjuda våra gäster ett extremt rent och gott vatten – så är naturen den stora vinnaren”, säger Lars van der Most, vd på Sheraton Stockholm Hotel

Nordaqs patenterade vattenfiltreringssystem filtrerar det lokala kranvattnet direkt på plats. Orenheter och oönskade smaker filtreras bort samtidigt som vattnets naturliga salter och mineraler bibehålls. Vattnet kyls ner och serveras direkt i glasflaskor. Flaskorna diskas i speciellt utformade backar med stor precision och kan återanvändas gång på gång i ett slutet flöde. Varken dyra engångsflaskor, sophantering eller långa transporter behövs.

Sheraton Stockholm jobbar aktivt med att minska det ekologiska fotavtrycket genom en rad klimatsmarta åtgärder och sedan 2011 är hotellet både Svanenmärkt och miljöcertifierat med Gröna Nyckeln. Här är några av de miljöfrämjande åtgärder hotellet har implementerat.

  • Alla hissar har ersatts av ReGen-hissar som drar 50% mindre energi än vanliga hissar
  • Alla engångsartiklar i plast så som sugrör och drinkpinnar är borttagna från restaurangen och baren
  • All el är svensk hydroelektricitet vilket i princip har 0% koldioxidutsläpp vid produktion
  • 89% av all fjärrvärme kommer från förnybara eller återvunna källor
  • Tusentals ledlampor har installerats
  • Ecotop- och Ecoflamespisar har installerats för att minska värme- och gasåtgången
  • Värme- och CO2sensorer styr husets ventilationssystem
  • Rörelsedetektorer har installerats i alla trapphus

Dessa åtgärder har bland annat betytt att Sheraton Stockholm har minskat energiförbrukningen med 17%, koldioxidutsläppen med 70%” och vattenförbrukningen med 26% sedan 2011.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet