Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Livets Goda 25 Jun, 2019
Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen Nordaq Fresh Water - ett eget vattenfiltreringssystem - vilket betydde att hotellet slutade att köpa in flaskvatten till sina gäster. Nu har hotellet tappat sin miljonte flaska och har då minskat sitt koldioxidutsläpp med 540 ton, vilket motsvarar 216 tur och returresor till Thailand eller 836 till Mallorca för en person.

”Sheraton Stockholm var det första hotellet i världen att installera Nordaq’s mikrobryggeri för vatten. Bryggeriet har nu producerat över 1,000,000 flaskor stilla och kolsyrat Nordaq vatten och visar därmed på att lokalproducerad kvalitet och kvantitet kan gå hand i hand. Vi är hedrade över att kunna leverera det renaste premiumvattnet som finns, utan att belasta miljön”, säger Pelle Hallberg, vd på Nordaq Group.

”Innan Sheraton Stockholm installerade Nordaqs mikrobryggeri så köpte vi in buteljerat vatten från italienska och svenska producenter. Eftersom ambitionen att vara ett av Stockholms mest miljövänliga hotell är en prioritet för oss insåg vi snabbt fördelarna med att buteljera vattnet här på hotellet. Förutom att vi kan erbjuda våra gäster ett extremt rent och gott vatten – så är naturen den stora vinnaren”, säger Lars van der Most, vd på Sheraton Stockholm Hotel

Nordaqs patenterade vattenfiltreringssystem filtrerar det lokala kranvattnet direkt på plats. Orenheter och oönskade smaker filtreras bort samtidigt som vattnets naturliga salter och mineraler bibehålls. Vattnet kyls ner och serveras direkt i glasflaskor. Flaskorna diskas i speciellt utformade backar med stor precision och kan återanvändas gång på gång i ett slutet flöde. Varken dyra engångsflaskor, sophantering eller långa transporter behövs.

Sheraton Stockholm jobbar aktivt med att minska det ekologiska fotavtrycket genom en rad klimatsmarta åtgärder och sedan 2011 är hotellet både Svanenmärkt och miljöcertifierat med Gröna Nyckeln. Här är några av de miljöfrämjande åtgärder hotellet har implementerat.

  • Alla hissar har ersatts av ReGen-hissar som drar 50% mindre energi än vanliga hissar
  • Alla engångsartiklar i plast så som sugrör och drinkpinnar är borttagna från restaurangen och baren
  • All el är svensk hydroelektricitet vilket i princip har 0% koldioxidutsläpp vid produktion
  • 89% av all fjärrvärme kommer från förnybara eller återvunna källor
  • Tusentals ledlampor har installerats
  • Ecotop- och Ecoflamespisar har installerats för att minska värme- och gasåtgången
  • Värme- och CO2sensorer styr husets ventilationssystem
  • Rörelsedetektorer har installerats i alla trapphus

Dessa åtgärder har bland annat betytt att Sheraton Stockholm har minskat energiförbrukningen med 17%, koldioxidutsläppen med 70%” och vattenförbrukningen med 26% sedan 2011.


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet