Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang SIA Glass nyheter bär med sig det bästa från Sverige

SIA Glass nyheter bär med sig det bästa från Sverige

av Livets Goda

En smakupplevelse från den svenska skogen – nu lanserar SIA Glass: Blåbär. Krämig blåbärsglass med blåbärssylt gjord på bär från de värmländska och norrländska skogarna.

– Vikten av svenska råvaror och ingredienser har alltid varit ett prioriterat område för SIA Glass. Att kunna ge människor möjligheten att välja en närproducerad och så hållbar produkt som möjligt är helt avgörande idag och för framtiden. För oss är det kvalité helt enkelt. I vår nyhet Blåbär hittar du det bästa från Sverige, säger Helena Stenström, Hållbarhetschef SIA Glass.

Blåbär som lanseras i 0,5-litersförpackning bjuder på sommar i varje tugga, en perfekt kombination av sötma och friskhet. Alltid tillverkad i Slöinge Halland, på svensk färsk grädde – och självklart är den Från Sverige-märkt.

Läs mer om SIA Glass Blåbär

Blåbär får sällskap av två andra butiksnyheter som lanseras av SIA Glass lagom till att glassäsongen drar i gång.
– Årets nyheter från SIA Glass levererar på flera områden och visar här hela vår palett av vad vi står för och tror på – att stötta det lokala och producera svenskt men samtidigt ha en nyfiken utblick mot omvärlden. Alltid med smak och njutning i fokus, säger Dan Bengtsson, Marknad- och Innovationsschef SIA Glass.

Glassbåt Hallon med smak av vit choklad – Efter en enorm efterfrågan ger SIA Glass tillbaka Årets Sommarglassbåt från 2022 som nu kommer att finnas året om i butik i 6-pack. Len hallonglass gjord på svensk färsk grädde med frisk hallonsylt och dopp med vit chokladsmak.

Saltlakrits – Saltlakritsglass gjord på svensk färsk grädde med saltlakritssås och saltlakritsöverdrag. Lanseras i 6-pack i butik och är Från Sverige-märkt.

Från och med vecka 11 finns dessa tre nyheter hos samtliga kedjor i dagligvaruhandeln, från glassfabriken i Slöinge.

RELATERAD LÄSNING