Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang SIA Glass två nyheter på glasskartan: Njutningsfulla Nougat och gottiga Godisregn

SIA Glass två nyheter på glasskartan: Njutningsfulla Nougat och gottiga Godisregn

av Livets Goda

SIA Glass presenterar i år två nyheter på glasskartan. Nougat, en hasselnötssmakande nougatdröm som får ett mjukt överdrag. Nougat får sällskap på årets glasskarta av Godisregn, en färgstark kombination av glass, godis och strössel.

SIA Glass lanserar i år Nougat, en glasspinne som sticker ut på glassmarknaden genom sitt mjuka yttre:

– Vi ville ta fram en lyxig glasspinne, och det mjuka nougatöverdraget ger glassälskaren en ny sorts upplevelse med intensiv smak och en förhöjd känsla av njutning, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Nougat görs av krämig gräddglass med hasselnötssmak och nougatsås, doppad i mjuk krämig nougat.

– Njutning och nostalgi är två starka trender just nu och Nougat tycker vi landar helt rätt i tiden med båda de kvaliteterna som bärande element, säger Dan Bengtsson.

Godisregn, årets andra nyhet på glasskartan är lekfull och färgstark består av tre härliga beståndsdelar: glass, godis och strössel. Närmare bestämt rosa gräddglass med jordgubbsmak, regnbågsfärgat strössel och chokladlinser.

– Vi har tagit hjälp av en barnpanel för att hitta rätt i smaken, ett väldigt roligt och givande arbete. Och vi bestämde tidigt att det skulle vara en lekfull design som syns och sticker ut i frysboxen, säger Dan Bengtsson.

Båda nyheterna tillverkas som alltid i Sverige, på glassfabriken i Slöinge. Glassen görs på 100 procent svensk färsk grädde från bland annat den egna mjölkgården Berte Gård.

RELATERAD LÄSNING