Sicilianska Inycon och en värmande Gulasch

Livets Goda 11 Jan, 2019
Mat och Restaurang Går det att tycka illa om Gulasch? Givetvis inte och speciellt inte efter en dag i skidbacken eller ute i naturen. Importören Nigab inspirerar här med sin värmande soppa som serveras med smetana och picklad chili som ger en extra nivå på rätten.



Inycon Syrah Organic 2017 (nr 12418, 79 kr)
Sicilien är en av de mest soldränkta platserna i Europa. Vinerna som utvecklas här smeks under våren av tidiga varma passadvindar från Sahara för att sedan matas sprängfulla av Medelhavets sol under tokvarma, nederbördsfattiga sommarmånader. Här har detta vin matchats med en värmande gulasch med smetana och picklad chili.

Ingredienser
500 gr högrev
1 röd paprika
1 msk paprikapulver
1 gul lök
2 msk olivolja
1 liter köttbuljong
½ skal från citron
2–4 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
Cayennepeppar
Ättika
Socker
Röd chili

Så gör du:
Tärna köttet i 2x2 cm stora kuber samt skär ner paprika och lök i mindre bitar. Bryn köttet tills det fått fin färg och mot slutet tillsätter du paprikan och löken och låter allt steka tillsammans en stund. Addera paprikapulver och tomatpuré och låt det steka med en stund. Häll över allt i en tjockbottnad kastrull eller gryta, addera buljongen och låt den koka upp.

Skala en halv citron med en potatisskalare och hacka sedan citronskal och vitlök fint och lägg ner i grytan tillsammans med en nypa cayennepeppar. Låt koka i 2–3 timmar.

Blanda 0,5 dl ättika med 0,5 dl socker och 1 dl vatten. Vispa tills sockret har löst sig. Skär chilin i skivor och lägg ner den i lagen. Låt stå minst 2 timmar.

När soppan är klar lägger du i en klick smör och rör runt. Smaka av med salt och peppar och servera med smetana, persilja och picklad chili.

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet