Sigtuna Brygghus lanserar limiterad öl

Livets Goda 15 May, 2019
Whisky och Bourbon Sigtuna Brygghus har funnits med sedan 2005 och är en av pionjärerna inom de senaste årens svenska ölboom. Sedan starten har de inspirerats av historiska ölstilar och med egna lyxiga nytolkningar gjort stor succé och är idag ett av landets största inom svenskt hantverksöl. Nu har de tagit fram en limiterad öl och låtit konstnären Ragnar Persson tolka skogen. Ett tema som går igen i både smak och utförandet av flaskornas etikett och tillhörande lådor.

Sigtuna Skogen är en limiterad utgåva där man låtit sig inspireras av skogen. Resultatet är två stycken öl av motsatt karaktär, där ”Sigtuna Skogen Dag” är en ljus ale av kryddig och blommig karaktär där färgen av orange kommer från nyponet. ”Sigtuna Skogen Natt” är istället en Imperial Porter (8%) med rostad björk och blåbär, som fått symbolisera det mörka underliggande hotet av naturen med skogsbränder som följd.

- Såhär års när vi brygger som mest pratar vi ofta om hur härligt det skulle vara att bara strunta i allt och ge oss ut i skogen istället. Skogen har varit en stor inspiration för oss de senaste åren så därför är det väldigt befriande att göra det här samarbetet och få tolka skogen så som vi ser den framför oss, säger Karl Kusa (bryggare Sigtuna Brygghus).

Inför lanseringen av Sigtuna Skogen har man låtit konstnären Ragnar Persson tolka respektive öl med skogen som inspirationskälla. Flaskornas etiketter och tillhörande låda är utformade efter det mytomspunna kring skogen och dess mystik.

- Det som tilltalade mig i projektet var att få arbeta fritt med helheten i min tolkning av skogen. Jag ville inte särskilja dag och natt för mycket utan låta de båda dryckerna utgöra skillnaden. Dagen har dock mer liv i sig medan natten är ödslig med sina väsen, säger Ragnar Persson.

Sigtuna Skogen finns tillgänglig från den 5 juli på Systembolaget samt utvalda krogar.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet