Hem NyheterNyhet WB Sigtuna Brygghus relanserar Midvinterblot med en sinnlig hyllning till mörkret

Sigtuna Brygghus relanserar Midvinterblot med en sinnlig hyllning till mörkret

av Livets Goda

I samband med den årliga lanseringen av Midvinterblot, en nattsvart porter och ett av Sigtuna Brygghus mest populära öl, har bryggeriet låtit några kända kreatörer tolka mörkret under namnet Svartkonst. Resultaten kommer kunna upplevas under ett sinneshöjande event, där det även ges möjlighet att provsmaka Midvinterblot tillsammans med andra utvalda mörka ölnyheter.

Sigtuna Brygghus startade i liten skala 2005 och har sedan dess blivit en av Sveriges ledande hantverksbryggerier. Midvinterblot, en maltig imperial porter, är ett av det mest populära ölet i Sigtuna Brygghus portfölj. Receptet har genom åren förändrats och förbättrats och årets upplaga innehåller en högre alkoholhalt och en djupare svärta än tidigare. I samband med årets lansering, har Sigtuna Brygghus låtit kända kreatörer tolka mörkret i form av varsitt verk.

”Midvinterblot är en av Sigtunas stoltaste brygder och tillika vår allra mörkaste öl. I samband med att den gör sitt återtåg på hyllan och lagom till årets mörkaste tid, vill vi bjuda in till en sinnlig kväll där vi låter utvalda kreatörer utforska mörkret inom sina respektive konstformer” säger Marcus Friari, Brand manager för Sigtuna Brygghus på Galatea.

Glaskonstnären Morgan Persson har skapat en limiterad upplaga handblåsta glasskulpturer, gjorda av midvinterblotflaskor medan dofthuset Muro Scents har utvecklat en rökelse inspirerad av smaken av Midvinterblot. Under eventet kommer Anna Drvnik, DJ och programledare för kalejdoskop i P2, att spela ett set med musik, inspirerat av svärta och mörker.

Utöver Midvinterblot kommer det finnas ett urval av andra mörka, ölnyheter. Det blir bland annat Sverigepremiär för det ölet The Abyss från Deschutes Brewing Co och öl från Gouden Carolus, North Coast Brewing Co och Põhjala på plats.

Midvinterblot lanseras på Systembolaget den 3e november och eventet Svartkonst arrangeras den 11 november, mellan kl 17-20 på Reimersholme Hotel på Södermalm i Stockholm.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING