Silver och brons till Sverige under kvalet till Global Chefs Challenge

av Livets Goda

Emil Persson, Einar Wahlström och Benjamin Hellström har nyligen återvänt från Rimini, Italien, där de deltog i den prestigefyllda Global Chefs Challenge European Regional Semi-Final. Trots jättefina prestationer i kvaltävlingen med ett silver i Global Young Chef och brons Global Chef räckte det inte hela vägen för att tävla vidare i Chefs Challenge Finals 2026.

Under tre intensiva dagar tävlade Emil Persson, Einar Wahlström och Benjamin Hellström i två kategorier: Global Chefs Challenge och Global Young Chefs Challenge. Målet var att kvalificera sig till Global Chefs Challenge Finals, som kommer att hållas vid Worldchefs Congress & Expo i Wales 2026.

Starka prestationer av svenska kockar
I juniorkategorin tävlade Benjamin Hellström och landade på en imponerande andra plats i regionen Europa North. Totalt sett tog Benjamin hem tredjeplatsen när poängen från alla regioner sammanställdes. I seniorkategorin tävlade Emil Persson  och hans commis Einar Wahlström, som tog hem tredjeplatsen i regionen Europa North och en fjärdeplats totalt i
Europa.

– Vi är otroligt stolta över Benjamin, Emil och Einar för deras fantastiska insatser i Rimini. De har visat prov på stor skicklighet och engagemang. Nu tar vi med oss erfarenheterna från denna tävling för att spetsa till oss ytterligare inför kommande utmaningar, säger Jens Ericsson, General Manager för svenska Kocklandslaget.

Trots de starka prestationerna kvalificerade sig tyvärr inte det svenska laget till världsfinalen i Wales 2026. Vi gratulerar Norge och Island som tog junior- respektive seniorkvalplatserna, samt Danmark som också kvalificerade sig i seniorkategorin.