Silver till Sverige i kock-EM

Livets Goda 17 Jun, 2018
Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or Europe. Sebastian Gibrand och Team Sverige tog hem silvret framför trean Danmark och efter guldpristagaren Norge. Totalt tävlade 20 nationer varav de tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar: Bocuse d’Or, Kock-VM, i Lyon 2019.

– Vi har lagt ner mycket träning och slit som gav avkastning, och vi har ett fantastiskt teamwork. Det är det som gör att vi tog ett silver, sa Sebastian Gibrand efter vinsten.

Sundqvist är silversponsorer till Gastronomi Sverige, som står bakom det svenska teamet, och var med i Turin och stöttade med knivarstekpannor och hejarop. Förutom många från branschen så fanns hela Sebastians familj och flera av hans vänner på plats på läktaren. Vännerna var inte förvånade över att Sebastian tagit sig till tävlingen, eftersom de alltid upplevt honom som målmedveten och fokuserad. Enligt mamma Lillemor har Sebastian, sedan han var liten, drömt om att tävla i Bocuse d’Or.

Under tävlingen fullkomligt kokade läktaren. Även om den svenska hejaklacken gjorde ett gott försök att både synas och höras, så tog de andra nordiska länderna det en bra bit längre med höga hejarop, flaggor, masker och diverse attiraljer. Stämningen i publiken var fantastisk – och så även lagandan i Team Sverige. Sebastian och hans commis Gustav Leonhardt arbetade otroligt fokuserat och effektivt, medan coach Tommy Myllymäki såg till att de höll tidsschemat och fick med alla detaljer. Sebastian var trött, men otroligt nöjd efter tävlingen. Att att ta sig till Bocuse d’Or Europe och att vinna en silvermedalj är en enorm prestation.

– Vilken resa och vilket resultat! Jag är så oerhört stolt, glad – och utmattad. Stort tack till min vapendragare och commis Gustav Leonhardt. Och min coach. Och hela Gastronomi Sverige som möjliggjort allt detta. Nu ska vi fira, sa han efteråt.

Sebastian har en övertygelse i sin matlagning, att de godaste smakerna kommer fram när han vågar vara innovativ i sina val och litar på sin intuition. Han sticker också ut i sina presentationer där inspirationen kommer från arkitektur och design. De båda rätterna som ledde till medaljen tillagades på 5 timmar och 35 minuter och presenterades för en jury för respektive rätt.

Se filmen eller läs om Sebastians resa fram till EM här.


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet