Silver till Sverige i Kock-EM Norge, Sverige och Danmark i topp när Bocuse d’Or avgörs i Turin

Livets Goda 13 Jun, 2018
Mat och Restaurang Sebastian Gibrand kammade hem en silvermedalj till Sverige i Bocuse d’Or Europe som avgjordes i Turin under tisdagen. Med inspiration från svenska somrar lyckades Gibrand tillaga den godaste maten med den bästa tekniken. Sverige blir därmed en av storfavoriterna inför VM i Lyon som avgörs i januari 2019.

Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt vann silvret framför trean Danmark och efter guldpristagaren Norge. Totalt tävlade 20 nationer varav de tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, Kock-VM i Lyon 2019.

- Nu ska vi bara njuta och landa och fira efter Sebastians fantastiska prestation. Vägen hit krävt enormt förarbete och träning så det här är en fantastisk belöning. Sen byter vi fokus för att skapa de godaste rätterna i världen inför VM i Lyon, säger Tommy Myllymäki, som själv vunnit såväl brons som silver i Bocuse d’Or.

Sebastian Gibrands tävlingsrätter Ljusa Sommardagar som serverades på tallrik, samt Varma Sommarnätter som serverades på fat, tillagades enligt reglerna för 15 personer vardera. Tallrikspresentationen bestod av hönsägg med örter och vitlök, Castelmagno-ost, krispig potatis, smör och olivoljeemulsion, koldoftande zucchini och Albengasparris. Fatpresentationen bestod av Fassone-nötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och Sant Andrea-risragu.

- Vilken resa och vilket resultat. Jag är så oerhört stolt, glad – och utmattad. Stort tack till min vapendragare och commis Gustav Leonhardt. Och min coach. Och hela Gastronomi Sverige som möjliggjort allt detta. Nu ska vi fira,  hälsar Gibrand från Turin.

Sebastian Gibrand är ursprungligen från Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm. 

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska
Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:
Sebastian Gibrand, kandidat
Tommy Myllymäki, coach
Gustav Leonhardt, commis
Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige


Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet