Silver till Sverige i Kock-EM Norge, Sverige och Danmark i topp när Bocuse d’Or avgörs i Turin

Livets Goda 13 Jun, 2018
Mat och Restaurang Sebastian Gibrand kammade hem en silvermedalj till Sverige i Bocuse d’Or Europe som avgjordes i Turin under tisdagen. Med inspiration från svenska somrar lyckades Gibrand tillaga den godaste maten med den bästa tekniken. Sverige blir därmed en av storfavoriterna inför VM i Lyon som avgörs i januari 2019.

Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt vann silvret framför trean Danmark och efter guldpristagaren Norge. Totalt tävlade 20 nationer varav de tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, Kock-VM i Lyon 2019.

- Nu ska vi bara njuta och landa och fira efter Sebastians fantastiska prestation. Vägen hit krävt enormt förarbete och träning så det här är en fantastisk belöning. Sen byter vi fokus för att skapa de godaste rätterna i världen inför VM i Lyon, säger Tommy Myllymäki, som själv vunnit såväl brons som silver i Bocuse d’Or.

Sebastian Gibrands tävlingsrätter Ljusa Sommardagar som serverades på tallrik, samt Varma Sommarnätter som serverades på fat, tillagades enligt reglerna för 15 personer vardera. Tallrikspresentationen bestod av hönsägg med örter och vitlök, Castelmagno-ost, krispig potatis, smör och olivoljeemulsion, koldoftande zucchini och Albengasparris. Fatpresentationen bestod av Fassone-nötfilé, kalvbräss, rostade sommargrönsaker och Sant Andrea-risragu.

- Vilken resa och vilket resultat. Jag är så oerhört stolt, glad – och utmattad. Stort tack till min vapendragare och commis Gustav Leonhardt. Och min coach. Och hela Gastronomi Sverige som möjliggjort allt detta. Nu ska vi fira,  hälsar Gibrand från Turin.

Sebastian Gibrand är ursprungligen från Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm. 

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska
Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av:
Sebastian Gibrand, kandidat
Tommy Myllymäki, coach
Gustav Leonhardt, commis
Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien
Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige


Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019

Folklig gastronomi på årets största grillfest

Mat och Restaurang 24-26 maj är det dags för den årliga Grillmässan. Sveriges…
13 May, 2019

Rökig single malt whisky från Old Pulteney lanseras på Systembolaget den 17:e maj

Whisky och Bourbon Old Pulteney Huddart är en helt unik rökig highland single…
13 May, 2019

Brocards Chardonnay - mycket vit Bourgogne för pengarna!

Vin Att följa ett vins utveckling är utan tvekan den största…
10 May, 2019

Toppklass år ut & år in!

Vin Ripasso, svenskens favorit under många år, har blivit något av…
10 May, 2019

Inspiration - Gyros kebab för finsmakaren

Mat och Restaurang Det lagas allt för lite kebab i de svenska köken…
10 May, 2019
Artikelarkivet