Hem NyheterNyhet WB Silverregn över Friendship Rum

Silverregn över Friendship Rum

av Livets Goda

Friendship Rum är enormt stolta över att SMITINGEN och LÖNN har vunnit silver i en av världens mest prestigefyllda tävlingar, International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2024.

Den här tävlingen är den mest prestigefulla i branschen och tongivande internationellt, och jag är otroligt stolt över våra rom-sorter. Det är ett fint kvitto på att våra produkter håller hög kvalitet och en sporre framåt så klart, säger ägaren Jens Zetterlund.

IWSC är en av de största tävlingarna i sitt slag och bedömningen sker i två steg: det första steget är en blindprovning av en jury bestående av 100 noga utvalda personer och kvalificerade experter. De drycker som väljs ut av juryn går vidare till nästa steg och genomgår en teknisk analys som säkerställer produktens kvalitet.

Belönas för tillfredsställande smak och elegant finish

Friendship Rum har tävlat med två romsorter och belönas med silver för båda. Juryns upplevelser av smaknoterna var mycket positiva:

– SMITINGEN, mörk honung och choklad lockar sinnena med en smak av mogna stenfrukter. En lång, tillfredsställande eftersmak avslöjar ek, vanilj och karamell. Mycket trevligt!

Poäng: 93 av 100, endast två poäng från guldmedaljen.

– LÖNN, Härliga aromer av karamell, kanel och muskotnöt leder till en ljuvlig munkänsla som är sprängfylld med smörkola och delikata kryddiga toner. Finishen är insvept i ett mysigt täcke av fyllig sirap.

Poäng: 92 av 100.

Dessutom belönades LÖNN med en silvermedalj i tävlingen Årets Rum & Tonic.

– Vi vill gärna skapa en drinkrom och att LÖNN nu prisas med silver i kategorin Rum & Tonic är ärofyllt,” säger Jens Zetterlund.

FAKTA

SMITINGEN
– Flaska: 500 ml
– Alkoholhalt: 45 % vol.
– Produktnummer: 54334
– Pris: 797 SEK
– Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
– Lanserades under Friendship Rums jubileumsår 2023, som en hyllning till platsen Smitingen i Härnösand. Dubbellagrad på amerikanska ekfat.

LÖNN
– Flaska: 500 ml
– Alkoholhalt: 40 % vol.
– Produktnummer: 82975
– Pris: 424 SEK
– Sockerhalt: 1,8 g/100 ml

 

RELATERAD LÄSNING