Simple Feast ska få stockholmarna att äta bättre och mer hållbart

Livets Goda 10 Oct, 2018
Mat och Restaurang Köpenhamnsbaserade startupen Simple Feast lanseras nu i Stockholm. Genom deras tjänst kan alla stockholmare få tillgång till ekologisk, hållbar och växtbaserad mat framtagna av stjärnkockar. Alltsammans levereras direkt till dörren och tillagas på mindre än tio minuter.

Med fokus på miljö och hälsa vill Simple Feast hjälpa människor att äta mindre kött. Företagets affärsidé, att utveckla kreativa matkoncept med växtbaserade ingredienser, har på kort tid blivit en enorm succé i Danmark. I oktober lanseras tjänsten i Stockholm och förväntningarna är stora.

– Det går otroligt bra för Simple Feast i Danmark och vi har de senaste månaderna sålt slut vilket är ett bevis på att det vi gör är bra. Kvalitet är viktigast, det ska inte vara någon uppoffring alls att sluta äta kött. Därför ser vi till att våra rätter håller en nivå som tidigare inte erbjudits i liknande tjänster, säger Sam Myers, expansionschef på Simple Feast.

Simple Feast grundades 2015 av danskarna Jakob Jønck och Thomas Ambus. Måltidslösningen är leveranser av förbokade boxar innehållandes tre måltider. Alla ingredienser är hundra procent ekologiska och redo att serveras inom 10 minuter. Leveranserna sker i helt återvinningsbara boxar och maten lagas av stjärnkockar för att säkerställa att resultatet blir något utöver det vanliga. Det går att välja mellan vegetariskt och veganskt.

– Klimatförändringarna är på riktigt och vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Det var därför vi grundade Simple Feast. Vi vill ge människor en möjlighet att kunna hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna.
Att inte äta kött är det i särklass bästa sättet för människor att bidra, säger, Jakob Jønck, VD och en av grundarna av Simple Feast

Läs mer om Simple Feast


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet