Simple Feast ska få stockholmarna att äta bättre och mer hållbart

Livets Goda 10 Oct, 2018
Mat och Restaurang Köpenhamnsbaserade startupen Simple Feast lanseras nu i Stockholm. Genom deras tjänst kan alla stockholmare få tillgång till ekologisk, hållbar och växtbaserad mat framtagna av stjärnkockar. Alltsammans levereras direkt till dörren och tillagas på mindre än tio minuter.

Med fokus på miljö och hälsa vill Simple Feast hjälpa människor att äta mindre kött. Företagets affärsidé, att utveckla kreativa matkoncept med växtbaserade ingredienser, har på kort tid blivit en enorm succé i Danmark. I oktober lanseras tjänsten i Stockholm och förväntningarna är stora.

– Det går otroligt bra för Simple Feast i Danmark och vi har de senaste månaderna sålt slut vilket är ett bevis på att det vi gör är bra. Kvalitet är viktigast, det ska inte vara någon uppoffring alls att sluta äta kött. Därför ser vi till att våra rätter håller en nivå som tidigare inte erbjudits i liknande tjänster, säger Sam Myers, expansionschef på Simple Feast.

Simple Feast grundades 2015 av danskarna Jakob Jønck och Thomas Ambus. Måltidslösningen är leveranser av förbokade boxar innehållandes tre måltider. Alla ingredienser är hundra procent ekologiska och redo att serveras inom 10 minuter. Leveranserna sker i helt återvinningsbara boxar och maten lagas av stjärnkockar för att säkerställa att resultatet blir något utöver det vanliga. Det går att välja mellan vegetariskt och veganskt.

– Klimatförändringarna är på riktigt och vi står inför den största utmaningen i mänsklighetens historia. Det var därför vi grundade Simple Feast. Vi vill ge människor en möjlighet att kunna hjälpa till i kampen mot klimatförändringarna.
Att inte äta kött är det i särklass bästa sättet för människor att bidra, säger, Jakob Jønck, VD och en av grundarna av Simple Feast

Läs mer om Simple Feast


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet